Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Rumānijas prezidents atsakās atlaist prokuroru un divus ministrus

Rumānijas prezidents Klauss Johanniss piektdien atteicies atlaist prokuroru un divus ministrus, acīmredzot sākot jaunu raundu ilgstošajās nesaskaņās ar valdību.

Johanniss paziņoja, ka neakceptēs valdības ierosinātos kandidātus transporta un reģionālās attīstības ministru amatiem un nepiekritīs prokurora Augustina Lazara atstādināšanai.

Prezidents pavēstīja, ka paskaidros savu atteikšanos apstiprināt valdības ierosinātos kandidātus ministru amatiem, un sacīja, ka Lazars savu darbu veic ļoti labi, un valdības sāktais process viņa atlaišanai nav tiesiski saistošs.

Johanniss ir viens no skaļākajiem premjerministres Viorikas Dančilas valdības kritiķiem un arī kritizējis Rumānijas kļūšanu par Eiropas Savienības (ES) prezidējošo valsti no 1.janvāra, norādot, ka valsts nav tam gatava.

Prezidents arī pārmetis valdībai centienus vājināt cīņu pret korupciju.

Dančila, kļuva par premjerministri pagājušā gada janvārī, tomēr viņas rokās nav liela vara, jo valdību pamatā vada Sociāldemokrātiskās partijas priekšsēdētājs Liviu Dragneja.

Pats Dragneja premjera amatu ieņemt nevar, jo ir notiesāts par krāpšanos vēlēšanās.

Rumānijas tieslietu ministrs Tudorels Toaders pieprasīja Lacara atlaišanu, jo viņš paudis atbalstu bijušajai valsts augstākajai korupcijas lietu prokurorei Laurai Kodrucai Keveši.

Keveši, kura bija Nacionālās pretkorupcijas direkcijas (DNA) galvenā prokurore, tika atlaista pagājušajā vasarā pēc mēnešiem ilgas stīvēšanās starp valdību un Johannisu, kurš piekāpās un akceptēja Keveši atstādināšanu tikai pēc Konstitucionālās tiesas lēmuma.

Gaidāms, ka arī šoreiz valdība vērsīsies Konstitucionālajā tiesā, lai panāktu, ka prezidents apstiprina Lacara atlaišanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits