Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rumānijas tiesā paziņo vīrietim, ka viņš ir miris

Rumānijā tiesa lēmusi, ka kāds 63 gadus vecs kungs, spītējot acīmredzamajam par pretējo, oficiāli skaitās miris. Tiesas lēmumu nemainīja tas, ka pats "mirušais" tiesas sēdē bija klāt - dzīvs, vēsta The Guardian.

Konstantīns Reliu vērsies Barladas tiesā ar prasību anulēt spēkā esošu miršanas apliecību - to bija noformējusi viņa sieva, jo vīrietis daudzus gadus bija prombūtnē Turcijā un nesazinājās ar ģimeni. Tiesa nu paziņojusi, ka ir par vēlu - viņam "pēc papīriem" nāksies vien būt nelaiķim.

"Es oficiāli esmu miris, kaut esmu dzīvs. Man nav ienākumu, bet, tā kā skaitos miris, arī nevaru lietas labā neko darīt," vīrietis norādījis Rumānijas medijiem.

Beliu no Rumānijas uz Turciju devās 1992. gadā, visdrīzāk darba meklējumos, bet pēdējo reizi dzimtenē viesojās 1999. gadā. Pēc tam visi kontakti ar ģimeni beigušies. Sieva gaidījusi vairākus gadus, bet tad, pieņemot, ka vīrs gājis bojā zemestrīcē Turcijā, noformējusi miršanas apliecību. Rumānijas izdevums Adevarul raksta, ka pēc paša "mirušā" ieskatiem sievas motīvi gan bijuši citi - viņa gribējusi atkārtoti apprecēties.

Vīrietis par savu statusu Rumānijā, iespējams, nebūtu uzzinājis nekad, ja vien Turcijas varasiestādes šogad nebūtu viņu deportējušas atpakaļ uz dzimteni tāpēc, ka Reliu pasei beidzies termiņš. Reliu bija iecerējis Rumānijā atjaunot pasi un atgriezties Turcijā, bet viņu aizturēja imigrācijas dienesta darbinieki un, pašam vīrietim par lielu pārsteigumu, informēja, ka viņš ir "miris 2003. gadā".

Tiesas pārstāvji vietējos medijus informēja, ka absurdā situācija radusies, jo Reliu nokavējis apelācijas iesniegšanas termiņu, kas nu liedz viņam panākt miršanas fakta oficiālu anulēšanu.

Top komentāri

Mērfija likums
M
1. Stulbam birokrātam vienmēr taisnība. 2. Ja stulbam birokrātam nav taisnība, skatīt 1. punktu.
Alla Borisovna
A
Rumānija ir tā pati Transilvānija kur mirušais grāfs Drakula jau gadsimtiem jūtas tīri labi? Nav ko brīnīties ka zemē ar šādām tradīcijām attieksme pret nāves fakta konstatēšanu ir savādāka nekā citās zemēs.
hmmm
h
Lieta nav tik vienkārša kā varētu likties. Arī Latvijā pastāv iespēja izsludināt par mirušu dēļ ilgstošas prombūtnes (10 gadi), un paldies dievam ka tā, jo savādak gana liels pulks cilvēku nekādi nevarētu saņemt mantojumu, šķirties utt. Iedomājieties kaut vai visus tos gadījumus, kad cilvēku nogalina un līķi NEATROD. Nu tā reāli, ko darīt, kā juridiski sakārtot mantojuma lietas utt? Tas kas būtu jāuzlabo, vajadzētu tomēr labāk pārdomāt, kas notiek ja tomēr atkal uzrodas. Likums to īsti nekādi neapskata, jo loģika tāda - ja miris, ta miris, mirušie, tomēr, neceļo šurpu turpu. Un ja, sāk paredzēt izņēmuma gadījumus, tad agri vai vēlu mēs lasītu citu skandalozu virsrakstu- cilvēks miris (reāli), bet teiksim māja ar miroņa lēmumu tiek pēkšņi no jauna pārdota. Izklausās absurdi, bet ja paredz tādus likuma "robus", gan atradīsies afēristi, kuri pratīs izmantot šādas iespējas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits