Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Saakašvili: Ja Gruzija uzbruka Krievijai, tad Polija sāka Otro pasaules karu

Ja Gruzija uzbruka Krievijai, tad Polija sāka Otro pasaules karu, šādu salīdzinājumu šodien lekcijā Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē par Krievijas un Gruzijas kara sākumu izmantoja Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili.

Saakašvili ar ironiju studentiem stāstīja: izrādās, ka Otro pasaules karu sākuši poļi, kuri savas muļķības dēļ uzbrukuši kādai radio stacijai Vācijas teritorijā. Savukārt sakritības dēļ pie robežas notikušas Vācijas militārās mācības, un vācu karavīri atbildējuši poļu uzbrukumam, pie viena okupējot Poliju. Tāda paša veida sakritības bijušas vērojamas arī Gruzijas un Krievijas kara sākumā, kad "trakie gruzīni" uzbrukuši, bet Krievija nejauši rīkojusi militāras mācības.

"Tieši tāds pats stāsts kā par poļiem Otrajā pasaules karā. [...] Nekad neņemiet galvā, ko es saku, bet īpaši to, ko saka krievi," sacīja Gruzijas prezidents.

Saakašvili studentiem raksturoja Gruzijas sasniegumus pēdējo gadu laikā. Viņš atkārtoti pauda cerību, ka Gruzija nākamajā paplašināšanās kārtā varētu kļūt par NATO dalībvalsti. Vienlaikus viņš atzina, ka Gruzijas virzība uz NATO ir liels pārbaudījums, jo Maskava jau iepriekš atzinusi, ka līdz ar karu gribējusi apturēt NATO paplašināšanos uz Austrumiem.

Kā ziņots, šodien vizīti Latvijā turpina Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili ar kundzi Sandru Elizabeti Rūlofsu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits