Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Saistībā ar Oslo atrasto sprāgstierīci aizturētais - 17 gadus vecs Krievijas pilsonis

Norvēģijas iekšējās drošības dienests PST svētdien paziņoja, ka saistībā ar galvaspilsētā Oslo atrasto sprāgstierīci aizturētais ir 17 gadus vecs Krievijas pilsonis, kurš savulaik ieradies Norvēģijā kā patvēruma meklētājs.

Viņš tiek turēts aizdomām par neatļautu sprāgstvielu apriti.

PST vadītāja Benedikte Bjernlanne teica, ka nav skaidrs, vai aizdomās turētais gatavojies sarīkot uzbrukumu, izmantojot pašizgatavoto sprāgstierīci.

Specdienests neatklāj aizturētā vārdu, taču Bjernlanne norādīja, ka viņš dienestam bija zināms jau agrāk. Viņa arī sacīja, ka aizdomās turētais kā patvēruma meklētājs ieradies Norvēģijā 2010.gadā.

Sprāgstierīce Oslo tika atrasta sestdienas vakarā pie metro stacijas Grenlanne, un saistībā ar to aizturēts viens cilvēks, par kuru sīkāku informāciju varas iestādes līdz šim neatklāja.

Policija norobežoja garu posmu vienā no Oslo galvenajām ielām, un no restorāniem un bāriem tika evakuēti cilvēki.  Notikuma vietā ieradās sapieri un aizdomīgā ierīce tika iznīcināta kontrolētā eksplozijā.

Norvēģija ir pastiprinātas trauksmes stāvoklī kopš piektdien notikušā terorakta Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā, kad kravas automašīna ietriecās lielveikalā, nogalinot četrus un ievainojot 15 cilvēkus. Saistībā ar šo noziegumu aizturēts 39 gadus vecs Uzbekistānas pilsonis.

Top komentāri

Tas ir kā cimds ar roku.
T
Kur terors un slepkavības, tur BEZ krieviem nekādi NEVAR.
nu nu
n
policistiem līdzīgi cilvēki atrada spridzeklim līdzīgu priekšmetu un nekavējoties bloķēja pilsētas centram līdzīgu vietu, kā arī arestēja vīrietim līdzīgu personu.
sicher
s
krievs ir cilvēkam līdzīga būtne , piemēram zaļie rumpīši krimā ar bija līdžigi cilvēkiem, katrā gadījumā es jau agrākm esmu bildis , ja sprādziens , atbalsi meklēt krievijā, viņiem taču jevropa ienaidnieks nummur 2
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits