Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sāk izcelt Ziemeļjūrā no kuģa ieskalotos konteinerus

Sestdien Ziemeļjūrā sākti darbi pie vairāk nekā 200 konteineru izcelšanas, kas pagājušajā nedēļā vētras laikā iegāzās no kravas kuģa Zoe. Piektdienas vakarā no Eimeidenas ostas izbrauca divi specializēti Nīderlandes glābšanas kuģi, paziņoja Nīderlandes Infrastruktūras ministrija. Vēl viens glābšanas kuģis ir ceļā no Norvēģijas.

Viens no kuģiem noteiks konteineru precīzu atrašanās vietu jūras dzelmē, tad sāksies to izcelšana, kas var ilgt pat vairākus mēnešus.

Jūra dzelmē uzieta lielākā daļa no 281 konteinera, kas vētras laikā tika noskaloti no kuģa, 21 konteiners izskalots krastā, bet par 40 konteineru atrašanās vietu pagaidām nekādas informācijas nav.

394 metrus garais kuģis Zoe, kas ir viens no lielākajiem konteineru kuģiem pasaulē, brauca no Antverpenes uz Brēmerhāfeni, kad 2. janvārī vētras laikā no kuģa jūrā iegāzās 281 konteiners, no kuriem divos atradās bīstami materiāli.

Vienā no konteineriem, kas atvērās, atradās 250 maisi ar toksisku peroksīdu pulvera formā. Vairāki no šiem maisiem ir izskaloti krastā.

Otrs konteiners ar bīstamajiem materiāliem vēl nav atrasts. Tajā atradās 1400 kilogrami litija bateriju. Nīderlandes Infrastruktūras un ūdens resursu apsaimniekošanas ministrija gan apgalvoja, ka šis konteiners nerada akūtu risku videi. Šveices kuģniecība MSC ir piekritusi segt visus sakopšanas izdevumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits