Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Sarkozī: Militāra vēršanās pret Irānu izraisīs karu un haosu

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī piektdien paziņoja, ka jebkāda ārvalstu militāra vēršanās pret Irānas kodolprogrammu izraisīs "karu un haosu" Tuvajos Austrumos un aiz tā robežām.

"Laiks ir ierobežots. Francija darīs visu, lai izvairītos no militāras iejaukšanās, taču ir tikai viens veids, lai no tā izvairītos: daudz bargāks, daudz izlēmīgāks sankciju režīms," diplomātiem Parīzē paziņoja Sarkozī.

Viņš aicināja visas valstis iesaldēt Irānas centrālās bankas aktīvus un apturēt Irānas naftas importu "Tie, kuri nevēlas pastiprināt sankcijas pret režīmu, kurš ved valsti uz katastrofu, cenšoties iegūt kodolieročus, būs atbildīgi par militāras katastrofas risku," viņš brīdināja. "Un es saku saviem ķīniešu un krievu draugiem: palīdziet mums garantēt mieru pasaulē (..), mums noteikti jūs esat vajadzīgi."

"Militāra iejaukšanās neatrisinās problēmu, bet izraisīs karu un haosu Tuvajos Austrumos un, iespējams, pasaulē," sacīja Sarkozī.

Francija starp rietumvalstīm ir viena no skaļākajiem ekonomisko sankciju atbalstītājiem, lai piespiestu Irānu atteikties no savas kodolprogrammas, taču noraida aicinājumus veikt uzlidojumus Irānas kodolobjektiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits