Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Slovākija atzīst, ka vairs nekontrolē Covid-19 uzliesmojumu un nosaka daļēju komandantstundu

Slovākijas premjerministrs Igors Matovičs ceturtdien paziņoja, ka valstī tiks noteikta daļēja komandantstunda, lai cīnītos pret Covid-19 gadījumu skaita strauju palielināšanos.

"No šīs sestdienas būs komandantstunda," premjers sacīja reportieriem, paskaidrojot, ka pārvietošanās brīvība būs ierobežota no plkst.1.00 līdz plkst.5.00.

Pārējā diennakts laikā valsts iedzīvotājiem būs atļauts atstāt mājokli tikai ar mērķi apmeklēt ārstu, pildīt kurjera pienākumus, strādāt, iegādāties pārtikas preces, pastaigāties dabā vai ar mājdzīvniekiem, un ar dažiem citiem izņēmumiem.

Nevienam tomēr nebūs jāuzrāda dokuments, lai pierādītu, kāpēc izgājis no mājām, sacīja iekšlietu ministrs Romans Mikulecs.

Vairākos augsta riska rajonos iedzīvotājiem būs vajadzīgs negatīvs jaunā koronavīrusa tests, lai dienas laikā izietu no mājām.

Komandantstunda būs spēkā līdz 1.novembrim, bet var tikt pagarināta.

Slovākijā, kur dzīvo 5,4 miljoni cilvēku, ir apstiprināti vairāk nekā 35 000 inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu, tai skaitā 1728 jauni gadījumi ceturtdien. 

"Situācija Slovākijā ir nopietna. Mēs to nekontrolējam," reportieriem sacīja veselības ministrs Mareks Krajčī.

Matovičs šonedēļ bija paziņojis par bezmaksas Covid-19 testu veikšanu visā valstī, piebilstot, ka tā, visticamāk, notiks brīvprātīgi. Zināmos rajonos tā tiks sākta piektdien eksperimentālā kārtā, bet galvenā testēšana notiks oktobra beigās un novembra sākumā.

Slovākijas valdība šomēnes izsludināja ārkārtēju stāvokli un vēlāk slēdza peldbaseinus un sporta zāles, aizliedza masu pasākumus un pieprasīja vidusskolām pāriet uz tālmācību. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits