Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Slovākijas prezidents apstiprina jauno valdību

Slovākijas prezidents Andrejs Kiska trešdien apstiprināja jauno valdību, kas izveidota pēc tam, kad līdzšinējais premjerministrs Roberts Fico žurnālista slepkavības izraisītā skandāla dēļ atkāpās no amata.

"Es esmu nolēmis, ka rīt es iecelšu [Pēteru] Pelegrīni premjerministra amatā un pieņemšu viņa ierosinājumu jaunās valdības locekļu kandidatūrām," Kiska sacīja žurnālistiem.

"Es neesmu 100% apmierināts ar jaunās valdības sastāvu. Pelegrīni valdībai būs jāizcīna sabiedrības uzticība. Pašreizējos saspringtajos apstākļos tas būs sarežģīts uzdevums," atzina Kiska.

Prezidents sākotnējo valdības sastāvu noraidīja. Tajā iekšlietu ministra amats bija paredzēts politiķim, kurš līdzšinējo ministru pazinis no motociklistu aprindām.

Pelegrīni uz iebildumiem reaģēja, piedāvājot jaunu kandidātu - agrāko Slovākijas Pasta vadītāju Tomāšu Drukeru. Viņš ir bezpartejisks, bet vēl 2016.gadā Drukeru veselības ministra amatam izraudzījās Fico un Pelegrīni partija "Smer-SD".

No 15 kabineta locekļiem deviņi saglabās līdzšinējos amatus.

Kiska ceturtdien pieņēma Fico demisiju, kuru viņš iepriekšējā dienā iesniedza, piekāpjoties sabiedrības spiedienam, ko izsaukusi žurnālista Jāna Kucjaka slepkavība.

Kā ziņots, 27 gadus vecā Kucjaka un viņa draudzenes Martinas Kušnirovas līķi ar šautām brūcēm tika atrasti 25.februārī pāra mājā Veļka Mačā Bratislavas austrumu pievārtē.

Savu pēdējo nepabeigto rakstu, kuru pagājušajā nedēļā publicēja portāls aktuality.sk, Kucjaks veltījis itāļu mafijas darbībai Slovākijā un tās sakariem ar Fico tuvu stāvošām personām.

Šī slepkavība izsaukusi masu protestus pret Fico valdību, un Bratislavas ielās izgāja desmitiem tūkstošiem cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits