Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sniega un apledojuma dēļ Īrijā un Skotijā izsludināts sarkanais brīdinājums

Liela sniega un apledojuma dēļ brīdinājuma līmenis Īrijā un Skotijā trešdien paaugstināts no oranžā uz sarkano, sinoptiķiem prognozējot, ka Britu salām tuvojas pēdējo gadu lielākais sniegputenis.

Īrijas nacionālais meteoroloģijas dienests Met Eireann ziņo, ka aizvadītajā naktī daļu valsts pārklājusi piecus līdz desmit centimetrus bieza sniega sega, un līdz ceturtdienai sniega biezums vietām var sasniegt 25 centimetrus.

Sarkanā trauksme spēkā Īrijas austrumu daļā, arī galvaspilsētā Dublinā. Pārējā valstī spēkā dzeltenās un oranžās krāsas brīdinājumi par sniegu, apledojumu un zemu gaisa temperatūru.

Lielbritānijas meteoroloģijas dienests Met Office paaugstinājis trauksmes līmeni Skotijā, daļā reģiona - tajā skaitā Edinburgā - izsludinot sarkano brīdinājumu. Sinoptiķi prognozē, ka trešdien un ceturtdien daudzviet Skotijā spēcīgi snigs un putinās, vietām tiks bloķēta satiksme un ieputināti transportlīdzekļi, daži ciemi dienām ilgi var būt nošķirti no ārpasaules un palikt bez elektroapgādes.

Lielā daļā Lielbritānijas līdz piektdienai spēkā oranžais brīdinājums, un arī vietām Anglijā un Velsā tas var tikt paaugstināts līdz sarkanajam līmenim.

No dienvidiem Britu salām tuvojas ciklons Emma, kas sev līdzi nes stiprus nokrišņus un vētru. Sagaidāms, ka vietām uzsnigs vēl vairāki desmiti centimetru sniega, stiprākā snigšana prognozēta ceturtdien un piektdien Īrijas austrumos, Anglijas rietumos un Velsā. Iespējama arī atkala jeb sasalstošs lietus.

Gaidāmais sniegputenis dažos reģionos var kļūt par spēcīgāko pēdējo 35 gadu laikā.

Vietējie plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka daudzviet iztukšoti pārtikas veikalu plaukti, traucēta satiksme un slēgtas skolas. Varasiestādes aicinājušas uzņēmējus ļaut saviem darbiniekiem ceturtdien un piektdien palikt mājās.

Jau ziņots, ka aukstums aptvēris teju visu Eiropu, pārspēti simtiem temperatūras rekordu. Trešdienas rītā kalnos Norvēģijas dienviddaļā sals pastiprinājās līdz pat -42 grādiem, kas ir šīs ziemas zemākā gaisa temperatūra Eiropā.

papildināta 1.-5.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits