Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Spānijā ar Covid-19 inficēto skaits diennakts laikā pieaudzis par 1500

Kopš piektdienas Spānijā reģistrēti vairāk nekā 1500 jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19, kopējam inficēto skaitam sasniedzot 5753 cilvēkus, kas ir otrs augstākais saslimušo skaits Eiropā.

Tikmēr mirušo Covid-19 pacientu skaits pēdējās diennakts laikā pieaudzis no 121 līdz 183.

Iepriekš bija paredzēts, ka pēc kabineta sēdes premjerministrs Pedro Sančess plkst.15.00 pēc Latvijas Laika uzrunās sabiedrību un izsludinās valstī ārkārtējo stāvokli, taču valdības vadītāja kanceleja pavēstījusi, ka viņa uzruna atlikta uz vēlāku laiku sestdienas vakarā.

Kā ziņots, Sančess jau piektdien paziņoja, ka nolūkā ierobežot jaunā koranovīrusa izplatību valstī uz divām nedēļām tiks izsludināts ārkārtējais stāvoklis, kas ļaus valdībai mobilizēt nepieciešamos resursus, tostarp iesaistīt armiju.

Sančess televīzijas uzrunā pavēstīja, ka sestdien tiks sasaukta valdības sēde, kurā paredzēts oficiāli pieņemt lēmumu par ārkārtējā stāvokļa izsludināšanu.

Premjers norādīja, ka īpašās pilnvaras ļaus valdībai ierobežot pārvietošanās brīvību, konfiscēt preces un pārņemt savā kontrolē uzņēmumus un privātpersonām piederošus objektus, tostarp privātās slimnīcas. Varasiestādēm tiks dotas arī pilnvaras īstenot pasākumus, lai nodrošinātu pārtikas piegādi un uzņēmumu darbu.

Sančess uzsvēra, ka pašreizējā ārkārtējā situācija "ietekmē visu dzīves un veselību" un ka valdība darīs visu, lai aizsargātu pilsoņus.

Premjers arī brīdināja, ka slimības straujā izplatība turpināsies un ka inficēto skaits nākamnedēļ var pārsniegt 10 000.

 

Top komentāri

Scorseze
S
Beidziet celt paniku un sāciet domāt ar galvu! Spānijā (pēc oficiālās statistikas) vidēji gadā mirst 460 000 cilvēku, tas ir katru dienu mirst aptuveni 1277 cilvēku! Tā ir, cilvēks ir mirstīgs, ja kāds nezināja!
Italy
I
Itālijā vienas dienas laikā pieaugums ir +3,497.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits