Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Spānija ārkārtējo stāvokli pagarina līdz 12.aprīlim

Spānijas parlaments Covid-19 pandēmijas dēļ izsludināto ārkārtējo stāvokli pagarinājis līdz 12.aprīlim, cita starpā pieprasot iedzīvotājiem turpināt ievērot stingru karantīnas režīmu.

Spānijas iedzīvotājiem arī turpmāk pamatā jāuzturas savās mājās, un tās pamest viņi drīkst tikai, lai dotos iegādāties pārtiku un medikamentus, arī lai dotos uz darbu.

321 deputāts balsoja par ārkārtējā stāvokļa pagarināšanu, 28 deputāti atturējās. Arī opozīcijas Tautas partija priekšlikumu atbalstīja.

"Pagarināt ārkārtējo stāvokli nav viegli," parlamentam sacīja premjerministrs Pedro Sančess. "Esmu pārliecināts, ka vienīgā efektīvā izvēle pret vīrusu ir sociālā izolācija."

Spānijai nākas pielikt milzu pūles, lai tiktu galā ar pandēmijas izraisīto krīzi.

Varasiestādes trešdien paziņoja, ka vienas dienas laikā no dzīves aizgājuši 738 ar Covid-19 sasirguši cilvēki. Upuru skaita ziņā Spānija tagad apsteigusi Ķīnu un atrodas otrajā vietā pasaulē aiz Itālijas.

Kopš ārkārtējā stāvokļa izsludināšanas 14.martā Spānijā ar Covid-19 inficēto skaits ir pieaudzis desmitkārtīgi, bet epidēmijā mirušo skaits pieaudzis 30 reižu līdz 3434.

Valdība no Ķīnas pasūtījusi maskas, cimdus un testu komplektus 342 miljonu eiro vērtībā, pavēstīja veselības ministrs Salvadors Ilja.

Spānija arī lūgusi NATO partnerus palīdzēt tai ar aizsarglīdzekļiem un elpināšanas iekārtām, kas ir nepieciešami sasirgušo ārstēšanai.

Top komentāri

bezatbildība bez robežām
b
Lai kaut mazliet piespiestu iedzīvotājus ievērot karantīnas noteikumus, dažu Francijas pilsētu mēri atslēdz ielu apgaismojumu.
multikulturālisma krāšņumi
m
Francijā kāda patvērumu saņēmusī "ārste, arhitekte vai varbūt zinātniece", kura bija inficēta un kuru policija apturēja uz ielas, lai pārbaudītu, vai viņai ir pamats tur atrasties, ir iespļāvusi policistiem sejā (sejas masku trūkuma dēļ Francijā policistiem netiek izsniegtas maskas) un kliegusi "Netīrie baltie … ceru, ka jūs nosprāgsit no kovida".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits