Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Spānijā izcēlušies jauni savvaļas ugunsgrēki

Turpinoties karstuma vilnim, Spānijā izcēlušies jauni savvaļas ugunsgrēki, sestdien paziņoja varasiestādes.

Piektdienas vakarā ugunsgrēks sācies valsts vidienes pilsētā Almoroksā un izdedzinājis vismaz 1600 hektāru lielu platību, pārmeties uz Madrides reģionu un licis evakuēt ciemu.

Vēl viens ugunsgrēks pie Toledo pilsētas 60 kilometru attālumā licis evakuēt 22 iedzīvotājus un tā dzēšanā iesaistīti lidaparāti, paziņoja reģionālā valdība.

Tikmēr pēc teju 72 stundu ilgas cīņas ugunsdzēsējiem izdevies ierobežot plašu savvaļas ugunsgrēku Katalonijā un tas ir "stabilizācijas procesā", paziņoja valdība.

Ugunsgrēks izraisījās trešdienas pēcpusdienā Torre del Espanjolā, Katalonijā, un tas izpostījis vairāk nekā 6000 hektāru lielu platību.

Spānijas meteoroloģiskā aģentūra paziņoja, ka sestdien lielā daļā valsts temperatūra pakāpsies virs 36 grādiem, bet vidienē un dienvidos varētu pārsniegt 40 grādus.

 

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Savvaļas ugunsgrēki? Kas tā par sugu? Kāda atšķirība? Vai tāda pati, kā Arkādija Raikina "māj-saimnieces" un "savvaļ-saimnieces" ( domašņaja hozjaika un dikaja hozjaika")?
1911.gads
1
1911.gadā Parīze cepās karstumā. Tajā laikā vēl nemēdza runāt par klimata sasilšanu. Pēc neciešama karstuma Amerikā tveice bij sākusies arī Rietumeiropā. Francijā tveice ilga 70 dienas pēc kārtas no 4.jūlija līdz 14.septembrim. Mājokļos karstums bij tāds, ka daudzi parīzieši izvēlējās nakšņot ārā. +40 grādi arī provincē, Lionā un Bordo. Un pat pie kaimiņiem Londonā. 1911.gadā Francijā no karstuma ir miruši 41.072 cilvēki, lielākoties (3/4) zīdaiņi līdz divu gadu vecumam. 1947.gada tveice bija tikpat stipra, bet upuru nebija. 2003.gadā bija 15.000 upuru.1636.gadā tveices dēļ bija 500.000 upuru. ("Le Parisien")
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits