Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Sprādzienā Lielbritānijā bojā gājuši vismaz 22 cilvēki

Sprādzienā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā Mančestrā pirmdienas vakarā gājuši bojā vismaz 22 cilvēki, bet vēl 50 ievainoti, paziņojusi Lielbritānijas policija.

Kā vēsta BBC, sprādziens noticis koncerta beigās. Policija notikušo uzskata par iespējamu terora aktu, lai arī precīzs notikušā cēlonis vēl nav zināms.

"Līdz šim apstiprināta 22 cilvēku nāve, bet apmēram 50 citi guvuši ievainojumus," paziņoja policija, savukārt BBC precizē, ka 59 ievainotie tika aizvesti ar ātro palīdzību, taču, slimnīcas informē, ka tiek uzņemti ievainotie, kas paši ir atnākuši uz slimnīcu saviem spēkiem. 

Mančestras aglomerācijas policijas galvenais konstebls Ians Hopkinss pavēstīja, ka, pēc policijas domām, uzbrukumu dziedātājas Arianas Grandes koncerta laikā sarīkojis terorists pašnāvnieks. Policija šobrīd pārbauda, vai uzbrucējs, kas pats gājis bojā sprādzienā, ir rīkojies viens pats.

Hopkinss piebilda, ka terorists, domājams, izmantojis pašizgatavotu spridzekli, taču sīkākas ziņas par uzbrucēju viņš nesniedza.

Vienlaikus policijas priekšnieks aicināja cilvēkus atturēties no baumu izplatīšanas par slepkavas iespējamo identitāti.

Policija netālu no koncerta norises vietas veikusi kontrolētu sprādzienu. Vēlāk policija pavēstīja, ka aizdomīgais objekts bija tikai pamestas drēbes.

Sākotnējās pazīmes liecina par pašnāvnieka terorista sarīkotu sprādzienu, paziņojušas divas ASV amatpersonas, kuras vēlējās palikt anonīmas.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja savukārt nosodīja "šausmīgo teroristu uzbrukumu".

Sprādziens varētu būt nograndis pirmdien 22.35 pēc vietējā laika (otrdien 0.35 pēc Latvijas laika). Grandes pārstāvis tikmēr pavēstījis, ka ar 23 gadus veco dziedātāju viss ir kārtībā, piebilstot, ka visas komandas un dziedātājas "sirdis ir salauztas". 

Koncertā arī bijusi kāda jauniete no Latvijas, kā ziņo LNT Diena ziņas, tad ar jaunieti viss esot kārtībā. 

Policija pirms tam rekomendēja netuvoties notikuma vietai - Mančestras arēnai.

Notikuma vietā ieradās arī sprāgstvielu neitralizēšanas vienība. Mediji vēstīja par skaļu sprādzienam līdzīgu troksni neilgi pirms koncerta beigām, kas lika cilvēkiem steigties uz izejām.

Aculiecinieki tikmēr vēstīja par paniku, deguma smaku un dūmiem koncerta norises vietā. Daži mediji tikmēr vēstīja par diviem nograndušiem sprādzieniem koncerta norises vietā. Incidenta rezultātā traucēta satiksmes darbība.

Grande ir populāra mūziķi starp gados jaunākiem cilvēkiem, un, kā ziņo CNN, koncertu apmeklējis liels skaits jauniešu un pat bērnu. 

 

Top komentāri

jaunā Eiropa
j
Vairāk vajag ar islāmistiem auklēties un vilkt tos Eiropā iekšā, tad šis terora akts liksies niecīgs uz nākamo fona.
ta nu gan
t
...lai arī precīzs notikušā cēlonis vēl nav zināms. Tas jau nekas, ka islamisti 4 stundas pirms sprādziena zināja sveikt par sprādzienu Mančesterā, bet tolerantā prese aizvien cenšas politkorekti rakstīt, ka iemesls nav zināms. Kā nu kuram. Varu galvot, ka kādiem 99% ziņas atverot pirmā doma par vainīgo bija pareizā.
iuy
i
kārtējais "bēglis"
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits