Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Sprādziens Parīzē: Slimnīcā izdziest vēl viena cilvēka dzīvība

Sprādzienā, kas sestdienas rītā nogranda kādā beķerejā Parīzes centrālajā daļā, gājuši bojā divi ugunsdzēsēji, paziņojušas Parīzes varas iestādes. Ievainojumus guvuši vēl 47 cilvēki. Sākotnēji Francijas iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs informēja, ka eksplozījā gājuši bojā četri cilvēki, bet vēlāk šī informācija precizēta. Nesen tapa zināms, ka diemžēl upuru skaits pieaudzis - slimnīcā no gūtajām traumām mirusi kāda sieviete no Spānijas. Notikušais nav uzbrukums, bet gan nelaimes gadījums - sprādziens izcēlies gāzes noplūdes rezultātā.

Nograndot sprādzienam, vairākām tuvākajā apkaimē esošajām ēkām izbiruši logi. Pamatīgi bojātas arī netālu novietotās automašīnas, bet pēc negadījuma beķerejā izcēlās ugunsgrēks. Iela ir pilna ar gruvešiem un automašīnu detaļām.

BBC raksta, ka ticis ziņots par gāzes noplūdi ēkā, un glābēji bija ceļā uz notikuma vietu. Kolīdz ugunsdzēsēji ieradušies, notikusi eksplozija. 

Pēc sprādziena glābēji cietušos nogādājuši uz mediķu mašīnām ar nestuvēm, bet vairākiem cilvēkiem pirmā palīdzība sniegta turpat uz vietas. Apkārt stāvējuši eksplozijas apdullināti cilvēki.

Notikuma vietu sestdienas pēcpusdienā apmeklējis arī Francijas iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs, kurš medijiem pēc tam paziņojis, ka nu situācija tiek kontrolēta. Viņš zināja teikt, ka desmi no 47 ievainotajiem ir smagā stāvoklī, bet 37 guvuši salīdzinoši vieglas traumas. 

Tāpat pēc sprādziena viens no ugunsdzēsējiem aptuveni divas stundas bija aprakts zem drupām, līdz kolēģiem izdevās viņu izglābt.

Traģiskais nelaimes gadījums noticis laikā, kad Parīzē aizvien pilnā sparā norisinās tā dēvētie "dzelteno vestu" protesti, un paaugstinātā gatavībā ir aptuveni 80 tūkstoši likumsargu.

(papildināts virsraksts un 1. rindkopa par bojāgājušo no Spānijas)

Top komentāri

Vilbalds
V
Es tikai nesaprotu būtību: Gāzes noplūde ir saožama...Ja tā ir tik spēcīga apkārtējā gaisā, ka var izraisīt sprādzienu, tad tur par paelpot nevar-kur nu vēl uzšķilt dzirksteli....
interesanti
i
Tāpat, kā Magņitogorskā? "Dzeltenajām vestēm" būs ko padomāt, ja tikai pašas nav iesaistītas caur lepēnu&čekas huntu.
:)
:
Allah Akbar!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits