Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Starp Gruziju un Krieviju atsākti tiešie avioreisi

Starp Gruziju un Krieviju piektdien atsākti tiešie avioreisi, ko asi kritizējusi Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili un Gruzijas opozīcija.

Policija šo pēcpusdien izklīdināja protestētājus, kas bija sapulcējušies Tbilisi lidostā, lai sagaidītu lidsabiedrības "Azimuth Airlines" lidmašīnu no Maskavas. Tas ir pirmais tiešais reiss kopš 2019.gada jūlija.

Protestētāji nosodīja Kremli un Gruzijas valdību, pārmetot tai prokrievisku nostāju.

Arī Gruzijas prorietumnieciskā prezidente tviterī kritizēja tiešās aviosatiksmes atjaunošanu ar Krieviju.

"Neskatoties uz Gruzijas tautas pretestību, Krievija ir nosēdinājusi savu nevēlamo lidmašīnu Tbilisi. Nē lidojumiem uz Krieviju!" tviterī paziņoja Zurabišvili.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 10.maijā parakstīja dekrētu, kas paredz atjaunot 2019.gadā apturēto gaisa satiksmi ar Gruziju, kā arī atcelt vīzu režīmu Gruzijas pilsoņiem.

Dekrēts tika parakstīts dienu pēc tam, kad vairāki Vidusāzijas un Dienvidkaukāza valstu līderi kopā ar Putinu Maskavā vēroja tā dēvētās Uzvaras dienas militāro parādi. Kremlis, šķiet, centies demonstrēt pasaulei, ka Putinam vēl ir palikuši sabiedrotie un Krievija nav pilnībā izolēta.

Krievijas Ārlietu ministrija pēc Putina dekrēta paziņoja, ka atceļ 2019.gadā izsludināto ieteikumu Krievijas pilsoņiem neceļot uz Gruziju.

Krievijas un Gruzijas attiecības ir sarežģītas kopš Padomju Savienības sabrukuma. Abas valstis 2008.gadā izcīna īsu karu, kas beidzās ar to, ka Gruzija zaudēja kontroli pār diviem Krievijai draudzīgiem separātistu reģioniem.

Tbilisi pēc tam pārtrauca diplomātiskās attiecības ar Maskavu, un jautājums par reģionu statusu joprojām nav atrisināts.

Gruzijas opozīcijas politiķis Grigols Vašadze žurnālistiem pavēstīja, ka prorietumnieciski noskaņotās partijas vakarā plāno demonstrāciju pie parlamenta.

"Pašreizējās varasiestādes vēlas tuvināšanos Krievijai, bet iedzīvotāji ir pret to un ir apņēmušies ievērot eiroatlantisko kursu," uzsvēra politiķis.

Gruzijas premjerministrs Iraklijs Garibašvili savukārt preses konferencē paziņoja, ka tiešās aviosatiksmes atjaunošana ar Krieviju ir pareizais solis. Viņš uzsvēra, ka Tbilisi neatļaus Rietumu sankcionēto Krievijas aviokompāniju lidojumus, taču paziņoja, ka tirdzniecības un ekonomisko attiecību pārtraukšana ar Maskavu kaitēs Gruzijas tautas interesēm.

Gruzijas Civilās aviācijas aģentūra šonedēļ atļāva divām mazākām Krievijas aviokompānijām "Azimuth Airlines" un "Red Wings" sākt lidojumus uz Tbilisi un Kutaisi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits