Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Stokholmā vairāki bojāgājušie; pūlī ietriecies autofurgons

Stokholmā ļaužu pūlī uz ielas piektdien ietriecies autofurgons, notikuma vietā bojā gājusi trīs cilvēki. Kā liecina policijas sniegtā informācija, autofurgonu nozadzis kāds vēl nenoskaidrots uzbrucējs.

Policija notikuma vietā aģentūrai TT apstiprinājusi, ka gājuši bojā trīs, bet ievainoti vairāk kā astoņi cilvēki.Pēc negadījuma apturēts pilsētas metro, kā arī evakuēts Zviedrijas parlaments, pavēstījis Zviedrijas Drošības policijas pārstāvis.

Par notikušo informēts Zviedrijas premjers Stefans Levēns, kurš atgriežas galvaspilsētā, pārtraucot ieplānotos pienākumus. "Zviedrija piedzīvojusi uzbrukumu," viņš paudis, piebilstot, ka notikušais acīmredzami ir terora akts.

The Local ziņo, ka slimnīcā miris viens cilvēks, bet piecpadsmit pieaugušie un bērni ir guvuši traumas. 

Spēkrats pieder Zviedrijas alus darītavai Spendrups. Kompānija apstiprinājusi, ka auto ticis nozagts šajā pašā dienā. "Kad piegādājām pasūtījumu restorānam Caliente, kāds ielēca auto kabīnē un aizbrauca, kamēr mūsu darbinieks izkrāva preci," pavēstījis uzņēmuma pārstāvis.

Kravas auto iebraucis Stokholmas iepirkšanās kvartālā, simtiem cilvēku metušies bēgt. Kravas auto apstājies, kad ietriecies veikalā Ahlens Mall, vēsta Aftonbladet

Videoierakstā, kas parādījies pēc uzbrukuma, redzams, kā cilvēki bēg, lai izvairītos no autofurgona, ka traucas pa gājēju ielu. Pēc ietriekšanās lielveikala ēkā auto aizdegās, izplatot notikuma apkārtnē biezus dūmus.

Iepriekš mediji vēstīja, ka kāda persona neilgi pēc uzbrukuma netālu no notikuma vietas esot aizturēta, taču vēlāk sarīkotajā preses konferencē policija šīs ziņas neapstiprināja un paziņoja, ka nedz persona, kas vadīja automašīnu uzbrukuma laikā, nedz tās iespējamie līdzdalībnieki nav notverti.

Tomēr policija izplatījusi iespējamā aizdomās turamā fotogrāfiju, kas iegūta no novērošanas videokamerām notikuma vietas apkārtnē.

Policija norādījusi, ka notikušais uzskatāms par terora aktu. Policija aicinājusi cilvēkus palikt mājās un izvairīties no uzturēšanās Stokholmas centrā, īpaši Sergela laukuma apkārtnē. Šis brīdinājums skan arī pa pilsētu braukājošo policijas automašīnu skaļruņos.

 

 

Valsts prezidents Raimonds Vējonis sociālajā vietnē Twitter.com izteicis līdzjūtību un notikumus Stokholmā nosaucis par šokējošiem. Arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) izteikusi dziļu līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) piebildis, ka ir "traģiski un skumji, kad bojā iet nevainīgi cilvēki". Līdzjūtību izteicis arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Top komentāri

Ina Jurjāne
Jāsaka, ka Ungārija rīkojas vispareizāk.
nu nu
n
svensoni gribēja multikulturālismu un to arī dabūja. ar ko arī apsveicam. tagad, ievērojot politkorektuma normas, galvenais ir noslēpt uzbrucēja etnisko izcelšanos.
reptilis
r
Laikam,kāds nabaga migrants neizturēja balto rasistu un naida kurinātāju pret pasaules miermīlīgāko reliģiju teroristisko spiedienu un aizsargājoties iebrauca rasistu pūlī!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits