Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Strasbūras šāvēja pagātne ieskicē rūdīta noziedznieka portretu

Simtiem policistu aizvien mēģina notvert vīrieti, kurš Strasbūrā otrdienas vakarā sašāva vairāk nekā desmit cilvēkus, trīs no tiem nogalinot, bet vēl sešus ievainojot ļoti smagi. Tikmēr Francijas mediji izpētījuši aizdomās turēto, kuru identificējuši kā 29 gadus veco Šerifu S. - viņš konfliktā ar likumu nonācis desmitiem reižu.

Izdevums Le Figaro vēsta, ka vīrietis iepriekš iesaistīts vismaz 20 noziedzīgos nodarījumos, kamēr citi avoti neoficiāli ziņo, ka šāvēja izdarīto noziegumu skaits varētu pārsniegt pat pussimtu, vietējo mediju vēstīto apkopojusi medija The Local Francijas redakcija.

Pirms otrdien notikušā slaktiņa vīrietis esot bijis meklēšanā saistībā ar bruņotu laupīšanu - par to medijiem paziņojusi kāda konkrētajai lietai tuvu stāvoša persona, kamēr citi avoti vēsta, ka viņš meklēts aizdomās par slepkavības mēģinājumu.

Arī Strasbūras mērs Rolāns Rīss paziņojis - aizdomās turētā "kriminālā vēsture bijusi gara". Vienlaikus Iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs norādījis, ka iepriekš piespriestos sodus vīrietis esot izcietis. Piemēram, viņš par laupīšanu aiz restēm pabijis arī Vācijā, un no cietuma tur iznācis 2017. gadā.

Otrdien Strasbūrā notikušais tiek izmeklēts kā iespējams terora akts. Zīmīgi, ka jau 2016. gadā drošības dienesti Šerifu S. iekļāvuši potenciālo ekstrēmistu sarakstā. Par viņu ziņojis Iekšējā drošības dienesta ģenerāldirektorāts pēc tam, kad dienesta darbinieki apmeklējuši noziedznieku cietumā. Viņš arī ieslodzījumā esot izcēlies ar vardarbību, kā arī ar mēģinājumiem pievērst citus reliģijai. Tiek uzskatīts, ka viņam ir ciešas saiknes ar islāma ekstrēmistu grupējumiem Strasbūrā.

Tiesa, pagaidām uzbrukuma motīvs nav zināms, un arī Francijas iekšlietu ministra vietnieks Lorāns Nuness intervijā Francijas radio trešdienas rītā uzsvēra: "Mums jābūt ļoti piesardzīgiem. Pagaidām vēl nevar konstatēt, vai uzbrukuma motīvs bijis terorisms. To pagaidām nevaru apstiprināt." Nuness gan uzsvēra jau ministra teikto, ka slaktiņa sarīkotājs likumsargiem bija labi zināms gan kā laupītājs, gan bija zināms par viņa saikni ar radikāliem grupējumiem. Tomēr līdz šim aizdomās turētais nebija pastrādājis ar terorismu saistītus noziegumus.

The Local gan raksta, ka vairākiem iepriekš notikušo terora aktu pastrādātājiem bijusi līdzīga biogrāfija - daudzi ar terorismu tieši nesaistīti pārkāpumi iepriekš, arī izciesti cietumsodi, kas galu galā kulminējās uzbrukumā civiliedzīvotājiem.

Top komentāri

Kalnietis Meiers
K
Ja jau tam slepkavniekam tik bagāta kriminālā pagātne, vai tur par laupīšanu iesēdina uz 24 stundām un par slepkavošanu uz 3 diennaktīm?
xxx
x
jā...tagad tie mūsu Islāma valsts karavīram Mārtiņam iedotie 10 gadi cietumā šķiet pilnīgi loģiski, labāk, protams, būtu ja visā ES būtu līdzīga nostāja, nevis auklēšanās un n-tie pārkāpumi
ļuļa
ļ
ziemassvētki eiropā kārtējo gadu no vietas izdevušies godam. un nenosmieties par oficiālo personu reakciju - francijas mēdiji ziņo, ka jā, šāvējs esot bijis policijai labi zināms, esot sēdējis cietumā x reizes un radikalizējies, tomēr "tikai un vienīgi" reliģiskās prakses kontekstā. un ka nevarot saprast, kāpēc viņš pēkšņi sācis šaut cilvēkus, nekad iepriekš tak tā neesot darījis. ha ha ha. eiropa aizbrauks pakaļā ar savu debīlo politkorektumu, neko citu te sagaidīt nevar. tikai reliģiskajā kontekstā radikalizējies, kā tad.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits