Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Šveices likumsargi jau iepriekš saņēmuši sūdzības par Latvijas pusaudža agresiju

Šveices policija jau vasarā saņēma sūdzības par 17 gadus vecā Latvijas pilsoņa, kurš svētdien ar cirvi ievainojis vairākus cilvēkus, uzvedību, aģentūrai LETA norādīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Gints Jegermanis.

Viņš skaidroja, ka Latvijas vēstniecība Austrijā dienas gaitā vairākkārtīgi sazinājās ar Sanktgallenes kanona policiju. Izdevies noskaidrot, ka notikušajā ir iesaistīts 17 gadus vecs Latvijas pilsonis.

Puisis pirms četriem gadiem kopā ar māti pārcēlies uz Šveici, un māte ir precējusies ar Šveices pilsoni, savukārt jaunietim nav Šveices pilsonības, bet ir pagaidu uzturēšanās atļauja. "Viņš ir mācījies arodskolā par amatnieku un kopš šī gada jūnija policija ir saņēmusi sūdzības par viņa uzvedību. Šobrīd viņš ir arestēts un pret viņu ierosināta krimināllieta un notiek izmeklēšana," teica Jegermanis.

Viņš norādīja, ka jaunietis dažādās epizodēs uzbrucis cilvēkiem ar cirvi un kopumā uzbrukumā ir astoņi cietušie. Tāpat puisis bijis iesaistīts automašīnas aizdzīšanā pēc pirmā uzbrukuma un cietis avārijā, savukārt pēc tam policija viņu arestējusi.

Tāpat Jegermanis norādīja, ka nedz jaunietis, nedz kāda viņam radniecīga persona nav vērsusies pēc palīdzības Latvijas pārstāvniecībā.

Vaicājot par jaunieša iespējamu izdošanu tiesāšanai Latvijā, Jegermanis skaidroja, ka patlaban jāskatās, kā norisinās izmeklēšana un tiesas process. "Varianti var būt dažādi, atkarībā no tā, kādu soda mēru tiesa viņam piespriedīs," piebilda preses sekretārs.

Jau ziņots, ka 17 gadus vecs Latvijas pilsonis Šveicē svētdienas vakarā ar cirvi ievainojis vairākus cilvēkus. Pēc Šveices policijas sniegtās informācijas, incidents noticis Sanktgallenes kanona Flumsas ciematā, Šveices ziemeļaustrumos. Lai uzbrucēju aizturētu, policija uz viņu atklājusi uguni, un viņš tika ievainots.

Top komentāri

Buks
B
"Sanktgallenes kanona"- tā ir pārliecinoša diagnoze dienas rakstekļiem. Rakstiet vairāk- dabi durj vaša vidna.
Lusja
L
Vai nav jocigi, visu dienu runa par kaut kadu cilveku cirteju, bet neviena rinda nenosauc sis slepkavas vardu, uzvardu??? kapec latvija zurnalisti ir tadi idioti, ka sniedz nepilnu, nepatiesu informaciju? Ja jau kads no Latvijas pilsoniem Sveice ir sacirtis vairakus cilvekus un sis cirtejs ir notverts tad ir zinams vina vardz, uzvards
cietis vai necietis
c
" puisis bijis iesaistīts automašīnas aizdzīšanā pēc pirmā uzbrukuma un cietis avārijā, savukārt pēc tam policija viņu arestējusi.. Lai uzbrucēju aizturētu, policija uz viņu atklājusi uguni, un viņš tika ievainots. " (C) 3. šķiras skribenti
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits