Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Tiesa teroristu organizācijas līderim atņem Beļģijas pilsonību

Apelācijas tiesa Antverpenē, Beļģijas ziemeļos, teroristu organizācijas Sharia4Belgium bijušajam līderim Fuadam Belkasemam atņēmusi Beļģijas pilsonību, otrdien vēsta ziņu aģentūra Belga.

Belkasems būtiski pārkāpis savus pilsoņa pienākumus, nosprieda tiesa. Belkasemam tagad palikusi tikai Marokas pilsonība.

2016.gadā vairāki Sharia4Belgium biedri tika apsūdzēti par jauniešu vervēšanu džihādismā un ideoloģisku apstrādāšanu organizācijas galvenajā birojā Antverpenē.

Belkasemam, kurš jau izcieta citu sodu, tika piespriesti 12 gadi cietumā par organizācijas vadīšanu.

Tiesa piesprieda cietumsodus un naudassodus vairākiem citiem līderiem. Tiesa gan, daudzi tika tiesāti aizmuguriski.

Belkasema advokāte Liliane Verjauva sacīja, ka apsver iespēju spriedumu pārsūdzēt, iespējams, pat vēršoties Eiropas Cilvēktiesību tiesā, lai nepieļautu, ka viņas klients tiek izdots Marokai.

Top komentāri

bet
b
Sēnas-Sendenī departamentā, kas ir tieši uz ziemeļiem no Parīzes, uzreiz aiz Monmartra, dzīvo 1,6 miljoni iedzīvotāju (par iedzīvotāju sastāvu liecina statistika: 67% jaundzimušo ir imigrantu bērni). Narkotiku tirdzniecības apmēri šajā departamentā tiek lēsti ap 3 miljardiem eiro gadā, kas nodrošinot "darbu" 150 tūkstošiem šī departamenta iedzīvotāju. Policija šo departamentu sauc par Narkobiznesa kvazivalsti.
bet
b
Francijā tik tikko bija skandāls, kad internetā bija parādījies video, kur skolēns ar pistoli draudēja savai skolotājai. Valsts ir apņēmības pilna cīnīties pret vardarbību skolās, un pirmais līdzeklis šajā cīņā ir … aizliegt mobilos tālruņus skolās. Nebūs tālruņu, nekas netiks filmēts, tātad nav nekādas vardarbības.
bet
b
Visi mediji raksta par katoļu baznīcas priesteru pedofilijas aktiem, kas notikuši pirms 30 vai 40 gadiem. Bet kāpēc tie paši mediji noklusē masveida pedofilijas aktus, izvarošanas, kas notikušas nesen (pērn un šogad)? Tos gan nav paveikuši katoļu priesteri, bet gan vairākas pakistāniešu bandas, kuras ticējušas, ka šādā veidā veic dievišķo misiju. Sitot nepilngadīgas meitenes, izvarotāji esot skaitījuši savus svētos pātarus. Tā esot daļa no viņu kultūras. Tas nav viens gadījums, tas ir noticis dažādās Anglijas pilsētās - Rochdale, Rotherham, Telford, Huddersfield, to ir veikušas dažādas bandas. Paradoksāli, ka noklusēšana ir notikusi tieši tajā laikā, kad ar visu spāru gāja #MeToo kampaņa.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits