Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Trim Vācijas pilsoņiem piespriesti cietumsodi par pievienošanos džihādistiem Sīrijā

Tiesa Vācijā ceturtdien piesprieda trim šīs valsts pilsoņiem cietumsodus līdz četrarpus gadiem par to, ka viņi bija devušies uz Sīriju un tur pievienojušies džihādistiem.

26 gadus vecais Fadils Rūdolfs S., kurš saņēma četrarpus gadu cietumsodu, vispirms Sīrijā bija pievienojies sunnītu kaujinieku grupējumam Junud al-Sham (Levantes kareivji), bet no 2013.gada kļuvis par džihādistu grupējuma Islāma valsts kaujinieku.

"Pēc viņa pirmās atgriešanās Vācijā viņš atkal kļuva pieejams kā kaujinieks Islāma valstij uz dažām nedēļām 2014.gada jūlijā," paziņoja tiesa Diseldorfas pilsētā.

"Vēlāk 2015.gada janvārī un vasarā viņš arī divreiz mēģināja ceļot uz Sīriju, lai pievienotos Islāma valstij," teikts tiesas paziņojumā.

24 gadus vecais Mohameds A. un 26 gadus vecais Mustafa P. saņēma divu gadu un deviņu mēnešu cietumsodu par to, ka 2013.gadā vairākus mēnešus bija darbojušies Junud al-Sham.

"Apsūdzēto atzīšanās dēļ viņiem tika piespriesti maigāki sodi," paziņoja tiesa.

Saskaņā ar maijā publicētiem Vācijas izlūkdienestu datiem no Vācijas uz Sīriju un Irāku ir devušies 820 džihādisti. Gandrīz trešdaļa no viņiem atgriezušies Vācijā, 140 ir nogalināti ārvalstīs, bet apmēram 420 vēl atrodas Sīrijā vai Irākā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits