Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tūkstošiem "dzelteno vestu" protestētāju atgiežas Francijas pilsētu ielās

Tūkstošiem dzeltenās vestēs tērpušos protestētāju sestdien atkal atgriezušies Parīzes un citu Francijas pilsētu ielās, vēsta vietējie mediji.

Ņemot vērā vardarbību, kas "dzelteno vestu" protestos tika pieredzēta iepriekšējās sestdienās, tiek īstenoti stingri drošības pasākumi.

Pagājušo sestdien demonstrācijās Francijā piedalījās vismaz 27 000 cilvēku, bet vēl pirms nedēļas - 84 000.

Šī ir jau vienpadsmitā sestdiena, kad Francijā notiek "dzelteno vestu" protesti.

Lai gan pagājuši jau vairāk nekā divi mēneši kopš protestu sākuma, "dzelteno vestu" kustība nerimstas, un šajā nedēļas nogalē Parīzē iecerēts rīkot pirmo "dzelteno nakti".

Ļaudis aicināti pulcēties Republikas laukumā, un akcijas organizatori iecerējuši, ka tur protesta akcijas, sākot ar šo nedēļas nogali, notiks katru nakti bez pārtraukuma vismaz līdz prezidenta Emanuela Makrona uzsākto "lielo nacionālo debašu" beigām.

"Dzelteno vestu" kustība radās novembra vidū kā stihiska reakcija uz plānoto degvielas nodokļa paaugstināšanu, bet ātri pārauga plašākā vispārējā kustībā pret Makrona politiku. Protestētāji valkā atstarojošās dzeltenās vestes, no kā arī aizgūts šīs protestu kustības nosaukums.

Protestētāji tagad pieprasa gan samazināt nodokļus, gan nodrošināt vairāk tiešas demokrātijas un pat Makrona atkāpšanos.

Top komentāri

irlielāmērāticams
i
ka tie demolētāji dzelteno protestu laikā ir pašu valdības aģenti, kuri ir aktivizēti ar mērķi - diskreditēt tautas kustību.
bet
b
"Pagājušo sestdien demonstrācijās Francijā piedalījās vismaz 27 000 cilvēku". Francijas iekšlietu ministrija ziņo par 69 tūkstošiem. Pēc laika tā mēdz būtiski palielināt iepriekš paziņotus skaitļus. Turklāt protesti turpinās arī naktī.
Apčidrinskis
A
Mūsu dievzemītē no jaunā gada ievērojami palielināti auto nodokļi, pamatojoties it kā uz "CO2 izmešiem". Un tie nav vienīgie palielinātie nodokļi. Iedzīvotāji kā aitas visu panes klusējot. Mūsu zeme ir bezcerīga.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits