Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ugunsdrošības apsvērumu dēļ Londonā no 5 torņēkām evakuē iedzīvotājus

Londonā piektdien tika veikta iedzīvotāju evakuācija no piecām dzīvokļu torņēkām drošības apsvērumu dēļ, kas saistīti ar šo ēku ugunsnedrošu ārējo apšuvumu, lai novērstu torņēkas Grenfell Tower ugunsgrēkam līdzīgu traģēdiju.

Torņēkas Londonas ziemeļu rajonā Kemdenā, kurās ir apmēram 800 mājokļu, tika atzītas par nedrošām pēc steidzamiem to ārējā apšuvuma testiem. Ārējo apšuvumu šīm ēkām un Grenfell Tower bija uzstādījis viens un tas pats darbuzņēmējs.

Pēc pēkšņā lēmuma par evakuāciju iedzīvotāji tika uzaicināti sapulcēties vietējā bibliotēkā. Pēc tam viņi tiks izmitināti dažādās viesnīcās Londonā.

Ir gaidāms, ka apšuvuma noņemšanas darbi ilgs no divām līdz četrām nedēļām.

"Grenfell [Tower] visu maina, un es neuzskatu, ka mēs varētu uzņemties risku," reportieriem paziņoja Kemdenas rajona pašvaldības vadītāja Džordžija Goulda.

"Tas notiek pēkšņi ... mēs nevaram būt pārliecināti, ka cilvēki varētu būt drošībā. Es zinu, ka ir bailīgs laiks, bet mēs garantēsim, lai viņi paliktu drošībā," teica Goulda.

"Mums rūp tikai droši izmitināt cilvēkus, kamēr mēs veicam šos steidzamos darbus. Izmaksas mēs nokārtosim vēlāk," sacīja rajona pašvaldības vadītāja.

Jau ziņots, ka ugunsgrēks Grenfell Tower Londonas rietumu rajonā Kensingtonā izcēlās naktī uz 14.jūniju un strauji apņēma visu namu. Tiek uzskatīts, ka tajā gājuši bojā 79 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits