Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ugunsgrēku Parīzes Dievmātes katedrālē daļēji izdevies nodzēst

Pamatīgais ugunsgrēks, kas pirmdien izcēlās Parīzes Dievmātes katedrālē, tiek kontrolēts un ir daļēji nodzēsts, otrdienas rītā paziņoja Parīzes ugunsdzēsēji pēc stundām ilgas cīņas ar liesmām.

"Ugunsgrēks tiek pilnīgi kontrolēts. Tas ir daļēji nodzēsts, bet vēl ir vairāki uguns perēkļi, kas jānodzēš pilnībā," sacīja Parīzes ugunsdzēsēju brigādes preses sekretārs pulkvežleitnants Gabriēls Pli.

Pirmdienas vakarā Parīzes ugunsdzēsēju priekšnieks Žans Klods Galē bija paziņojis, ka Dievmātes katedrāles galvenā celtne ir izglābta un saglabāta un ka ēkas abi galvenie torņi ir izglābti no aizdegšanās.

Galē arī kā lielu ugunsdzēsēju sasniegumu pieminēja to, ka viņiem ir izdevies novērst liesmu izplatīšanos uz ziemeļu puses zvanu torni, kas, visticamāk, beigtos ar tā sabrukšanu.

Viņš informēja, ka uguns ir nopostījusi divas trešdaļas katedrāles jumta seguma, un piebilda, ka ugunsgrēka likvidēšanas darbos cietis viens ugunsdzēsējs. Galē sacīja, ka ugunsdzēsēji naktī turpinās strādāt, dzesējot izglābto celtni.

Parīzes mēre Anna Idalgo informēja, ka ir izglābta ievērojamā mākslas darbu un svētlietu kolekcija, kas atradās katedrālē.

Jau ziņots, ka pirmdienas pēcpusdienā Parīzes Dievmātes katedrālē izcēlās ugunsgrēks. Liesmas apņēma tās jumtu, un ugunsgrēka rezultātā sabruka katedrāles torņa 93 metrus augstā smaile. Tā bijusi pārāk augsta, lai ugunsdzēsēji varētu to sekmīgi savlaicīgi nodzēst.

Francijas Iekšlietu ministrija informēja, ka katedrāles glābšanā iesaistījās 400 ugunsdzēsēju.

Kā norādīja ugunsdzēsības dienests, ugunsgrēka izcelšanās varētu būt saistīta ar veiktajiem renovācijas darbiem. Parīzes prokuratūra sākusi izmeklēšanu par ugunsgrēka izcelšanos.

Top komentāri

Nejēga
N
Glāze ir pa pusei pilna.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievija izraida divus Latvijas diplomātus

Krievijas Ārlietu ministrijā ceturtdien Latvijas pagaidu pilnvarotajai lietvedei iesniegta nota par divu Latvijas diplomātu izraidīšanu, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Ārlietu ministrij...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits