Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ukraina ievieš praksē aizliegumu iebraukt Krievijas pilsoņiem - diennakts laikā 100 noraidītie

Pagājušās diennakts laikā Ukrainas robežsardze valstī liedza iebraukšanu teju 100 Krievijas pilsoņiem, savukārt Krievija nav ielaidusi aptuveni 40 ukraiņus, sestdien paziņoja robežsardzes dienesta preses pārstāvis Andrejs Demčenko.

"30.novembrī uz robežas ar Krieviju Ukrainā netika ielaisti teju 100 Krievijas pilsoņu. Vairums no viņiem nevarēja apstiprināt sava brauciena mērķi, daļai nebija nepieciešamo dokumentu Ukrainas robežas šķērsošanai, bija arī tādi, kas pārsnieguši uzturēšanās termiņu mūsu valstī. Viņiem visiem atteikta iebraukšana Ukrainā," pavēstīja Demčenko.

Ukraina paziņoja par liegumu Krievijas pilsoņiem - vīriešiem vecumā no 16 līdz 60 gadiem - iebraukt valstī laikā, kamēr noteikts karastāvoklis. Ukrainas prezidents Petro Porošenko pavēstīja, ka pasākumu mērķis ir nepieļaut, ka Krievija izveido privātas armijas Ukrainas teritorijā. Krievija atbildējusi identiski un nu neļauj valstī iebraukt ukraiņiem.

"Krievija vakar apsūdzēja Ukrainu, ka tā neielaiž Krievijas pilsoņus, paziņojot, ka it kā nebūs tādas pašas atbildes darbības. Taču pagājušās diennakts laikā arī neielaida gandrīz 40 ukraiņus. Pirms divām dienām krievi savā teritorijā neielaida 20 mūsu tautiešu," sacīja Demčenko.

Spriedze Krievijas un Ukrainas attiecībās pieaugusi kopš svētdienas, kad Krievijas bruņotie spēki Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus Krievija apcietinājusi uz diviem mēnešiem un nogādājusi Maskavā.

Top komentāri

tālāk no Maskavas
t
Krievu apspiestām tautām jāsamazina kontakti ar Ļaunuma impēriju uz minimumu.
hmm
h
Arī Latvijai būtu jārīkojas tāpat un jāaizliedz Krievijas pilsoņiem iebraukt Latvijā. Lai paliek savā Krievijā.
Neslāvs
N
Labs !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits