Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Uzbrucējs Beļģijā policistes nošāvis ar viņu pašu ieročiem

Otrdienas priekšpusdienā notikušā uzbrukumā Beļģijas pilsētā Ljēžā bojā gājušas divas policistes - uzbrucējs viņas no mugurpuses sadūris ar nazi, tad atņēmis ievainotajām policistēm dienesta ieročus, ar kuriem viņas nošāvis, preses konferencē paziņojis prokurors Filips Duljē.

Pēc likumsargu nogalināšanas uzbrucējs turpinājis iet pa ielu un atklājis uguni pa netālu novietotu automašīnu, nāvējoši ievainojot tajā sēdošo 22 gadus veco vīrieti. Pēc tam šāvējs paslēpies tuvējās vidusskolas telpās, kur saņēmis gūstā sievieti. 

Likumsargiem uzbrucēju konfrontējot, izcēlusies apšaude, kuras laikā ievainoti vēl vairāki policisti, pirms policijai izdevās šāvēju nogalināt mirklī, kad viņš centies bēgt.

Lljēžas prokuratūra pagaidām oficiāli neizvirza versijas par uzbrucēja motīvu, taču vietējos medijos parādījušās ziņas, atsaucoties uz avotiem policijā, ka uzbrucējs kliedzis "Allahu Akbar" jeb "Dievs ir varens", ko parasti terora aktu pastrādāšanas brīdī izkliedz džihādisti.

"Ir norādes, kas liecina, ka šis varētu būt teroristisku motīvu vadīts uzbrukums," pieļāvis Beļģijas Federālās prokuratūras pārstāvis, taču notikušā apstākļi vēl tiek izmeklēti.

Tikmēr raidorganizācija RTBF vēstīja, ka šāvējs vien vakar izlaists no cietuma, kur izcieta sodu par noziegumiem, kas saistīti ar narkotikām. RTBF izvirzīja versiju, ka viņš varētu būt radikalizējies tieši ieslodzījumā.

(papildināta un saskaņā ar jaunāko informāciju precizēta visa ziņa)

Top komentāri

Yox
Y
Būs bijis kāds arhitekts, inženieris vai dakteris.
:)
:
Kā vēsta izdevums "Le Soir", apšaude izcēlusies ierastas dokumentu pārbaudes laikā. Vīrietis, kuram policisti gribējuši pārbaudīt dokumentus, izrāvis viena policista ieroci un atklājis uguni, nogalinot abus policistus un garāmgājēju. Vietējie mediji vēsta, ka uzbrucējs kliedzis Allahu Akbar ("Dievs ir varens" arābu valodā). Šāvieni Ljēžas centrā atskanēja ap plkst.10.30, kad bruņots vīrietis atklāja uguni uz diviem policistiem. Viņš pēc tam aizbēga uz tuvējo vidusskolu, kur sagrāba gūstā apkopēju. Uzbrucēju pēc tam nošāvuši policijas īpašo uzdevumu spēki ķīlnieces atbrīvošanas operācijā.
skats no malas
s
Ja žurnālisti rakstītu ne tikai par imigrantu izdarītiem teroraktiem, bet arī par citām imigrantu izdarītām slepkavībām, smagiem un ne tik smagiem miesas bojājumiem, izvarošanām, laupīšanām, zādzībām, draudiem, huligānismu, tad laikraksti pārvērstos par kriminālām hronikām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits