Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Vācija bēgļiem par brīvprātīgu repatriāciju sola maksāt vairāk

Vācijas valdība plāno dāsnāk atbalstīt tos bēgļus, kas nolēmuši brīvprātīgi atgriezties dzimtenē, otrdien paziņoja Iekšlietu ministrija. Šo programmu, kurai papildus piešķirti 40 miljoni eiro, paredzēts sākt īstenot trešdien.

Programmas mērķis ir pamudināt cilvēkus, kas iesnieguši patvēruma pieteikumu, atgriezties dzimtenē pirms patvēruma pieteikuma izskatīšanas procedūras pabeigšanas.

Saskaņā ar šo programmu jebkurš patvēruma meklētājs virs 12 gadu vecuma, kas atsauc savu patvēruma pieteikumu, saņems 1200 eiro. Noraidīti patvēruma meklētāji, kas nolemj nepārsūdzēt šo noraidījumu, saņems 800 eiro.

"Katram, kuram nav izredžu palikt Vācijā, brīvprātīga aizbraukšana ir labāka par izraidīšanu," sacīja iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs.

2015.gadā Eiropas migrācijas krīzes kulminācijas laikā Vācija uzņēma 890 000 patvēruma meklētāju, bet 2016.gadā – 280 000.

Vācijas valdība ir tikusi kritizēta par noraidītu patvēruma meklētāju izraidīšanu uz tādām valstīm kā Afganistāna, kur vēl notiek bruņoti konflikti. Uz valdību arī tiek izdarīts spiediens samazināt bēgļu skaitu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits