Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vācijas aktīvistu kuģis Itālijā nogādājis 88 nelegālos imigrantus

Vācijas aktīvistu organizācijas Sea-Eye kuģis Alan Kurdi Itālijā Taranto ostā svētdien krastā izsēdinājis 88 nelegālos imigrantus, pavēstīja organizācijas pārstāvis sakariem ar presi Gordens Islers.

Kuģis nedēļu gaidīja atļauju piestāt kādā ostā. Itālijas Iekšlietu ministrija piektdien paziņoja par ostas izraudzīšanos, kur aktīvistu kuģis var izsēdināt nelegālos imigrantus, kurus tas uzņēma Lībijas piekrastē.

Vācija un Francija apliecinājušas, ka uzņems 60 kuģa pasažierus. Portugāle un Īrija piekritušas uzņemt attiecīgi piecus un divus.

Itālija un Malta migrantu pārvadātāju kuģiem savās ostās ļauj piestāt vienīgi tad, ja citas Eiropas Savienības valstis ir piekritušas uzņemt aktīvistu kuģu pasažierus.

Itālijas iepriekšējās valdības laikā tika pieņemti stingri likumi, kas vērsti pret nevalstisko organizāciju kuģiem, kuri Vidusjūrā uzņem nelegālos imigrantus.

Iepriekšējais Itālijas iekšlietu ministrs un partijas Līga līderis Mateo Salvīni vairākkārt kritizējis aktīvistu organizācijas par to, ka tās faktiski nodrošina "taksometra pakalpojumus" nelegālajiem imigrantiem.

Jaunā Itālijas valdība, kurā Līga vairs nav pārstāvēta, pret aktīvistu darbību izturas pielaidīgāk.

Kuģis Alan Kurdi ir nosaukts trīsgadīgā Sīrijas kurdu bēgļa Alana Kurdi vārdā. Viņš 2015.gadā noslīka Turcijas piekrastē, apgāžoties laivai, kurā bēgļi devās uz Grieķiju. Noslīkušā zēna fotogrāfijas šokēja visu pasauli un vēlreiz parādīja, cik nopietna problēma ir Sīrijas pilsoņkara izraisītā humānā krīze.

Top komentāri

ļuļa
ļ
a) kāpēc diena noziedzniekus un cilvēku kontrabandistus sauc par "aktīvistiem"? tad jau varbūt islāma teroristi arī ir aktīvisti? b) beidziet vienreiz stumt propagandu par alanu kurdi. mazais ne pi kā nav vainīgs, bet viņa nāvi izmanto tik nekaunīgi ka jau tālāk nav kur. pirmkārt, zēns nekādu sīriju vispār nebija redzējis, jo bija piedzimis un izaudzis turcijā. viņa ģimene tur dzīvoja jau gadiem, tēvam bija darbs. bet nē, savajadzējās tak uz eiropu pie pilnākas siles, un tā rezultātā gāja bojā bērns. un tā vietā, lai sodītu tēvu par noziedzīgu rīcību pret bērnu, visa eiropa viņa uzgavilē, bet bērna nāvi izmanto citu nelegāļu ievilkšanai eiropā.
he he he
h
nolādētie welkomisti neved vis uz Vāciju, bet mauc kaklā citiem pasaulē !
Def
D
Kāda problēma?Kuģi konfiscēt un kapteini cietumā! vienu otru reizi un vairāk nelasīs tos mēslus ārā no jūras.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits