Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Vācijas ārlietu ministrs: Ieroču piegādes neatrisinās pašreizējo situāciju Ukrainā

Lai arī ir jāizmēģina absolūti viss, lai atjaunotu sarunas, kas, cerams, nestu arī rezultātus un mainītu situāciju Ukrainas austrumos, Vācija pašlaik neizskata iespēju piegādāt ieročus Ukrainai, tā pēc tikšanās ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (Vienotība) norādīja Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers.

Vācijas ārlietu ministrs klātesošajiem žurnālistiem norādīja, ka pēdējo dienu laikā gandrīz katru dienu sazvanījies ar Rinkēviču.

"Tā ir zīme, ka mūsu sadarbība ir uzticamības pilna. Tas ir arī signāls, lai risinātu lielās problēmas. To mēs arī darām, saskaņojot pozīcijas un vēršot skatījumu uz kopējo Eiropas ieinteresētību. Visas Eiropas ieinteresētība ir pārtraukt karadarbību Ukrainas austrumos. Tāpat ir nepieciešams atrast līdzekļus un ceļus, lai pārtrauktu konfliktu," uzsvēra Šteinmeiers, atzīstot, ka pašlaik pastāv daudzas iniciatīvas, lai atslābinātu konfliktu un saglabātu ceļu politiskam risinājumam. Kā vienu no piemēriem viņš minēja ieroču piegādes, taču norādīja, ka viņa viedoklis pašlaik sakrīt ar Vācijas kancleres Angelas Merkeles sacīto, ka ieroču piegādes neatrisinās situāciju.

Savukārt Rinkēvičs norādīja, ka nevajadzētu nosodīt tās valstis, kuras lems par ieroču piegādēm, taču norādīja, ka Latvija nebūs starp tām. Ministrs arī vērsa uzmanību, ka Latvija arī turpmāk palīdzēs Ukrainai, piegādājot humāno palīdzību.

Runājot par Minskas sarunām, Vācijas ārlietu ministrs pauda zināmu cerību, ka drīzumā varētu tikt sasniegts progress, kas varētu vest līdz konflikta atrisinājumam.

"Tomēr vardarbība izlaužas no jauna. Tas viss turpinās. Tādēļ šī tēma paliek mūsu darba kārtībā," viņš norādīja, uzsverot, ka ir jāizmēģina "absolūti viss, ko var izmēģināt, lai atjaunotu sarunas, kas, cerams, nestu arī rezultātus un mainītu situāciju, atslābinot konfliktu".

"Patlaban daudzos Austrumukrainas apgabalos uzliesmo cīņas un cieš civiliedzīvotāji. Separātisti cenšas palielināt savu teritoriju. Mēs nedrīkstam aizmirst, ka Austrumukrainas iedzīvotāji atrodas absolūti nožēlojamā situācijā, jo neizdodas apgādāt iedzīvotājus ar visu ikdienai nepieciešamo. Uz mums gulstas liela atbildība," uzsvēra Šteinmeiers.

"Tā nav tikai publisko komentāru sniegšana un pieprasīšana Krievijai pārtraukt sniegt atbalstu separātistiem un atrisināt konfliktu. Ir svarīgi sniegt palīdzību civiliedzīvotājiem, kuri cieš badu un trūkumu," norādīja Vācijas ārlietu ministrs, skaidrojot, ka "tas ir ļoti sarežģīts ceļš".

"Mums ir jāmeklē jaunas pieejas un jauni risinājumi, lai darītu galu šai situācijai. Protams, centieni nedod garantijas panākumiem, bet es neredzu citas iespējas," viņš atzina.

Šteinmeiers savus amata pienākumus sāka pildīt 2013.gada 17.decembrī un ir Sociāldemokrātiskās savienības (SPD) biedrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits