Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vācijas prokuratūra apsūdz Krieviju bijušā čečenu kaujinieka slepkavības pasūtīšanā

Vācijas prokuratūra izvirzījusi apsūdzības Krievijas pilsonim par Gruzijas pilsoņa, kādreizējā čečenu kaujinieka Zelimhana Hangošvili slepkavību Berlīnē pagājušajā gadā, apsūdzot Krievijas valdību slepkavības pasūtīšanā.

Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss ceturtdien piedraudēja Krievijai ar sankcijām par slepkavību.

"Apstākļi aiz pasūtījuma slepkavības bija upura opozīcija Krievijas valstij, tās autonomo Čečenijas un Ingušijas republiku valdībām un prokrieviskajai valdībai Gruzijā," paziņoja prokuratūra Karlsrūē.

"Nenoskaidrotā datumā pirms 2019.gada 18.jūlija apsūdzētais saņēma pavēli no Krievijas Federācijas centrālās valdības likvidēt čečenu izcelsmes Gruzijas pilsoni," pavēstīja prokuratūra, slepkavu identificējot kā Vadimu K. vai Vadimu S.

Vācija pagājušā gada decembrī izraidīja divus krievu diplomātus, norādot, ka aizdomās par Hangošvili slepkavību tiek turētas Krievijas valsts iestādes.

40 gadus vecais Hangošvili tika nošauts 23.augustā Berlīnes Mazajā Tīrgartenā. Aculiecinieki stāstīja, ka šāvienus no tuva attāluma uz upuri raidījis kāds vīrietis uz velosipēda, kurš vēlāk tika pamanīts, iemetot upē somu.

Policija vīrieti aizturēja un noskaidroja, ka tas ir 49 gadus vecais Krievijas pilsonis Vadims S.

Tomēr Starptautiskais pētnieciskās žurnālistikas centrs Bellingcat noskaidrojis, ka aizturētais vīrietis izmantojis viltus identitāti.

Patiesībā viņš esot 54 gadus vecais Vadims Krasikovs, kas uzaudzis Kazahstānā, bet vēlāk dzīvojis Sibīrijā.

Iepriekš Krievijas varasiestādes apsūdzējušas Krasikovu kāda uzņēmēja slepkavībā, kas 2013.gadā pastrādāta Maskavā. Arī toreiz slepkava izmantojis velosipēdu.

Sākotnēji Krievija ar Interpola starpniecību izsludināja Krasikovu starptautiskajā meklēšanā, taču vēlāk aizturēšanas orderi atsauca un apgādāja viņu viltus identitāti, norāda Bellingcat.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka mazliet dīvaina nesakritība starp pirmrindas spiegu ieroču paraugu demonstrācijām un stāstiem par augstu profesionālismu un reālo darbību - Trocki ar ledus cirvi, bet čečenu teroristu - ar lielu troksni , daudzu liecinieku klātbūtnē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits