Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Hēgels prāvas laikā slēpa seju no preses fotogrāfiem

Vācijas sanitārs var ierindoties starp pasaulē ļaunākajiem sērijveida slepkavām

Bijušais medbrālis Nilss Hēgels, kurš Vācijā tiek tiesāts par pacientu nogalināšanu, pirmajā tiesas dienā atzinies, ka viņa upuru skaits sasniedzis simtu, vēsta BBC. Ja tiesā apstiprinās, ka Hēgels tiešām vainojams tik lielā skaitā nāvju, viņš būs vienā "kompānijā" ar pasaulē vislielākajiem sērijveida asinsizlējējiem.

Izmeklētāji uzskata, ka 41 gadu vecais mediķis apzināti pacientiem ievadījis letālas medikamentu devas. Hēgela rīcības motīvs, kā uzskata detektīvi, bijis "pazīmēties" kolēģiem, veicot atdzīvināšanas pasākumus un izglābjot paša sazāļotos cilvēkus. 

Hēgels jau izcieš mūža ieslodzījumu - viņš notiesāts par sešu viņa aprūpē bijušu cilvēku nāvi, taču nu izmeklētāji uzskata, ka Hēgels atbildīgs kopumā par 36 cilvēku nāvi Oldenburgas slimnīcā un 64 cilvēku nāvi netālu esošajā Delmenhorstas slimnīcā laika posmā no 1999. līdz 2005. gadam.

Tiesas sēde sākās ar minūti ilgu klusuma brīdi, pieminot Hēgela upurus. Jaunā prāva seko gadiem ilgām toksikoloģijas ekspertīzēm, kas veiktas ekshumētām cilvēku mirstīgajām atliekām. Izmeklētāji pieļauj, ka Hēgela upuru skaits varētu būt vēl lielāks, bet daļa no konkrētajās slimnīcās mirušajiem cilvēkiem pēc nāves kremēti, tāpēc analīzes veikt nav iespējams.

Tiesā iztaujāts par šo cilvēku nāvi, Hēgels, kā raksta BBC, "vairāk vai mazāk atzinis savu vainu visos gadījumos".

Hēgela slepkavošanas maratons beidzās 2005. gadā, kad viņu pieķēra pacientam ievadot neizrakstītus medikamentus. Trīs gadus vēlāk viņš tika notiesāts uz septiņiem gadiem cietumā par slepkavības mēģinājumu. 2014. un 2015. gadā Hēgels atkal stājās tiesas priekšā, kur viņu jau notiesāja par divām slepkavībām un diviem slepkavības mēģinājumiem, piespriežot mūžu aiz restēm. Tiesas prāvas laikā Hēgels psihiatram atzinies, ka noslepkavojis krietni vairāk cilvēku - toreiz viņa minētais skaitlis bijis aptuveni 30. Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka Hēgela maiņu laikā Oldenburgas hospitālī gan slimnīcā mirušo, gan atdzīvināto cilvēku skaits vairāk nekā divkāršojies.

Šis nav vienīgais gadījums, kad tie, kas devuši zvērestu un solījušies glābt cilvēku dzīvību, darījuši tieši pretējo. Britiem vēl labā atmiņā ir Herolds Šipmens, iesaukts arī par "Dakteri Nāvi". Viņu 2000. gadā notiesāja par 15 gados vecāku pacientu noslepkavošanu ar identisku metodi - medikamentu ievadīšanu letālā daudzumā. Pēc tiesas izmeklētāji secināja, ka "Daktera Nāves" upuru skaits patiesībā bijis krietni lielāks - apmēram 200. Šipmens 2004. gadā atņēma sev dzīvību, cietuma kamerā pakaroties.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
neenu kaada jeega vairs sleept seju, vai tad vinjsh joprojaam domaa, ka kaadreiz veel buus uz briivaam kaajaam un taapeec neveelas lai cilveeki vinju atpaziist? shitam meeslam pasham vajag ievadiit letaalu daudzumu medikamentu, jo nu normaalaa valstii par sho ir naaves sods, bet shito meeslu tagad uzturees nodoklju maksaataajs liidz vinja muuzha galam. cerams kaads vinju likvidees daudz aatraak.
00
0
Putleru nepārspļaus
čaška plāno ~ 30 000 un nekas...
č
čaška plāno ~ 30 000 un nekas...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits