Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Varufakis: Referenduma balsojuma gadījumā Grieķijas valdība varētu atkāpties

Grieķijas valdība izteikusies, ka tā atkāpsies, ja tai neizdosies iegūt iedzīvotāju atbalstu svētdien gaidāmajā referendumā, kas varētu izšķirt valsts finansiālo nākotni.

Grieķijas finanšu ministrs Janis Varufakis intervijā Austrālijas radiostacijai ABC ceturtdien norādīja, ka valdība "varētu tikpat labi" atkāpties.

Viņš arī pavēstīja, ka valdība šobrīd dara visu iespējamo, lai nodrošinātu, ka sasteigtais referendums tiktu sarīkots laikus.

Tikmēr Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs aktīvi aicina iedzīvotājus gaidāmajā referendumā balsot pret starptautisko kreditoru izteiktajiem priekšlikumiem, uzskatot, ka šo nosacījumu noraidīšana stiprinātu viņa pozīcijas pārrunas ar aizdevējiem.

Taču Eiropas Savienības (ES) valstu, tostarp Vācijas, Francijas un Itālijas līderi uzskata, ka "Nē" balsojums referendumā būtu Grieķijas pausts noraidījums Eiropai.

Taču gadījumā, ja referendumā vairums iedzīvotāju atbalstīs kreditoru priekšlikumus, tad Grieķijas valdība varētu tikt nodota pagaidu pārvaldībā, ceturtdien norādīja Varufakis.

Tāpat viņš pavēstīja, ka šāda scenārija gadījumā viņš darbu kā finanšu ministrs vairs neturpinātu.

Kā ziņots, eirozonas finanšu ministri trešdien nolēma nogaidīt Grieķijas referenduma rezultātu un tikai pēc tam turpināt sarunas par Grieķijas parādsaistību krīzi.

Grieķija otrdien ierosināja ar ES noslēgt jaunu divu gadu vienošanos. Atēnas lūdza gandrīz 30 miljardu eiro aizdevumu no Eiropas Stabilitātes mehānisma (ESM), lai "pilnībā segtu valsts finansēšanas vajadzības un vienlaicīgu parādsaistību restrukturizāciju".

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs arī paziņojis, ka valdība ir gatava pieņemt lielāko daļu kreditoru reformu priekšlikumu, taču ar dažiem nosacījumiem. Tomēr trešdien uzrunā tautai Ciprs sacīja, ka svētdien iecerētais referendums par starptautisko kreditoru reformu priekšlikumiem notiks, kā plānots, un atkārtoti aicināja tos noraidīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits