Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Vatikāns noliedz, ka būtu tuvu bankrotam

Vatikāna finanses nav apdraudētas, otrdien pavēstīja divi Romas Katoļu baznīcas pāvesta Franciska augsta ranga padomnieki, noliedzot apgalvojumus, kas pausti itāļu žurnālista grāmatā.

"Nav bankrota vai maksātnespējas. Ir tikai nepieciešamība pārskatīt tēriņus," laikrakstam Avvenire sacīja Vatikāna "de facto" centrālās bankas - Apustuliskā Krēsla Patrimonija administrācijas (APSA) - vadītājs bīskaps Nuncio Galantīno.

Džanluidži Nuci publicējis piecas grāmatas, balstoties nopludinātos Vatikāna dokumentos. Jaunākā Giudizio Universale (Pastarā tiesa) Itālijā klajā laista pirmdien.

Kā apgalvots grāmatā, Francisks 2018.gada maijā saņēmis iekšējo ziņojumu, un tajā esot bijis teikts: "Deficīts, kas nomāc Svēto Krēslu, ir sasniedzis satraucošu līmeni, kas var novest pie maksātnespējas."

Grāmatā arī apgalvots, ka APSA esot slepeni bankas konti un pirmo reizi tās vēsturē 2018.gadā bijis deficīts.

Galantīno skaidroja, ka deficīts radies vienreizēju izdevumu dēļ, lai nepieļautu Vatikāna slimnīcas slēgšanu. Viņš noliedza slepenu kontu pastāvēšanu.

Bīskaps brīdināja par "safantazētiem" izklāstiem, kas "lielā mērā izklausās pēc romāna Da Vinči kods", un noraidīja minējumus, ka Vatikāna vecā gvarde neļauj Franciskam īstenot reformas.

Kardināls Oskars Rodrigess Maradjaga - tuvs Franciska sabiedrotais, kurš vada Kūrijas reformu darba grupu - arī noliedza Nuci apgalvojumus.

"Vatikānā mums joprojām ir problēma - kāds nopludina dokumentus, lai destabilizētu pāvesta varu," kardināls sacīja laikrakstam La Repubblica.

Top komentāri

Pravietisnejaukais
P
"Vatikānā... kāds nopludina dokumentus, lai destabilizētu pāvesta varu"... ja pieņem, ka pāvests patiesi ir Dieva vietnieks ... tad vienīgais iespējamais dokumentu pludinātājs ir Sātans. Kurš gan cits?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits