Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Vētra Hārvijs sasniedz Luiziānas štatu

Tropiskā vētra Hārvijs, kas aizvadītajā piektdienā kā ceturtās kategorijas viesuļvētra sasniedza Teksasas štatu, nu, kaut pierimusies spēkā, posta Luiziānu. Jāatgādina, ka Luiziānā atrodas Ņūorleāna - pilsēta, kur 2005. gadā vētra Katrīna un tās nestie plūdi nopostīja aptuveni 70% no visām ēkām. Arī tagad Ņūorleānā izsludināti plūdu draudi.

Hārvija nestā postaža vissmagāk jūtama ceturtajā lielākajā ASV pilsētā Hjūstonā, kur liela daļa pilsētas ir zem ūdens, taču pirmo reizi kopš nedēļas nogales varasiestādes nākušas klajā ar pozitīvām ziņām - atsevišķos Hjūstonas rajonos plūdi nedaudz atkāpjas. Tomēr tiek uzsvērts, ka briesmas vēl nav galā, jo sagaidāms, ka nokrišņi turpināsies, un plūdu draudi ir ne tikai Hjūstonā, bet arī Luiziānas štata dienvidrietumu daļā, ziņo CNN.

"Mums ir darīšana ar štatu, kur šovasar jau ļoti daudz lijis, tāpēc labi apzināmies plūdu riskus," medijiem pavēstījis Luiziānas Nacionālās gvardes pārstāvis pulkvedis Eds Bušs.

The Guardian ziņo - pastāv bažas, ka Luiziānā un Teksasā vairāki simti cilvēku plūdu dēļ nošķirti no ārpasaules. Teksasas pilsētas Portarturas mērs paziņojis: "Pilsēta ir zem ūdens, bet nesatraucieties, mēs nākam (palīgā)."

Glābēju komandas cenšas piekļūt cilvēkiem, kuri patvērušies savu mitekļu bēniņos, bet no iekšpuses netiek uz jumta, no kurienes viņus būtu vieglāk nocelt, izmantojot, piemēram, helikopterus.

Savas mājas pametuši desmitiem tūkstoši cilvēku, taču sarežģījumus sagādā pagaidu patvēruma atrašana - lielākā daļa patversmju ir pārpildītas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits