Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vilciena un kravas mašīnas sadursmē Itālijā divi bojāgājušie

Itālijas ziemeļos, netālu no Turīnas, vilciena sadursmē ar Lietuvā reģistrētu kravas mašīnu zaudējuši dzīvību divi un ievainoti 20 cilvēki.

Sadursmē uz pārbrauktuves noskrējusi no sliedēm lokomotīve un divi vagoni. Gājis bojā vilciena vadītājs un viens pasažieris, kas miris ceļā uz slimnīcu, bet kravas automašīnas šoferis paspējis no kabīnes izlēkt. Trīs cietušo stāvoklis ir nopietns.

Kravas automašīnas īpašnieka - Lietuvas uzņēmuma TLB - vadītājs transporta jautājumos Marjus Vencjus notikušajā vainojis pārbrauktuves signalizāciju.

Kā viņš pastāstījis ziņu aģentūrai BNS, mašīna bijusi ceļā uz netālu esošo noliktavu un braukusi ar negabarīta kravu, tādēļ to pavadījuši vēl trīs automobiļi. Divi no tiem jau bija šķērsojuši pārbrauktuvi, bet, kad tajā iebraukusi kravas mašīna, barjera sākusi nolaisties.

"Piebraucām pie pārbrauktuves, vadītājs apstājās, divas pavadošās mašīnas pārbrauca pāri, (..) tad pa rāciju deva vadītājam rīkojumu braukt. Viņš sāka braukt, bet, kolīdz bija uzbraucis uz sliedēm, iedegās stopsignāls un barjeras sāka nolaisties," skaidrojis Vencjus. "Vadītājam nekas cits neatlika, kā vien braukt tālāk, bet pēc piecām sekundēm sekoja trieciens pa automašīnas galu."

"Versija ir tāda, ka slikti nostrādāja dzelzceļa pārbrauktuves signalizācija. Neticu, ka divi cilvēki, kuri pārbrauca pāri, mūsu vadītājs un vēl viens pavadošais automobilis būtu braukuši pie sarkanā signāla, tas būtu vienkārši neiedomājami," viņš piebildis.

Pēc Vencjus teiktā, vadītājs nebija lietojis alkoholu, automašīna un vadītājs bija apdrošināti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits