Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vīnē uz Lieldienām tiks noteikti pārvietošanās ierobežojumi

Austrijas galvaspilsētā Vīnē un vēl divās federālajās zemēs valsts austrumos - Lejasaustrijā un Burgenlandē - uz Lieldienu brīvdienām tiks noteikti pārvietošanās ierobežojumi, lai mazinātu intensīvās aprūpes nodaļu noslodzi Covid-19 gadījumu skaita palielināšanās apstākļos.

Veselības ministrs Rūdolfs Anšobers preses konferencē paziņoja, ka mājokļa atstāšanas ierobežojumi šajās federālajās zemēs tiks ieviesti uz laiku no 1. līdz 6.aprīlim, jo "Austrijas austrumos ir visspēcīgākā [Covid-19] britu mutācijas izplatība".

Iedzīvotāji drīkstēs atstāt mājokli tikai specifisku izņēmumu dēļ, piemēram, lai nopirktu pārtiku vai veiktu ikdienas vingrojumus. Muzeji un nebūtisku preču veikali būs slēgti.

Prasība valkāt sejas maskas, kas jau ir spēkā sabiedriskajā transportā, veikalos un oficiālās ēkās, valsts austrumos tiks attiecināta uz visām iekštelpām, kurās atrodas vairāk nekā viens cilvēks. 

Tiks pastiprināta testēšana darba vietās, savukārt robežu šķērsojošie pasažieri tiks pakļauti jaunām pārbaudēm.

Anšobers sacīja, ka nav pieņemts stingrs lēmums par Lieldienu dievkalpojumiem.

Nedēļā pēc Lieldienām skolēni mācīsies attālināti, bet pēc tam būs vajadzīgi PCR testi, lai atsāktu klātienes mācības.

No 7.aprīļa negatīvs testa rezultāts būs nepieciešams arī, lai apmeklētu nebūtisku preču veikalus.  

Austrijas valdība iepriekš bija apsvērusi iespēju martā ļaut atvērt restorānu terases, bet līdz šim tikai Forarlbergas federālajā zemē ir bijis pietiekami zems jauno Covid-19 gadījumu skaits, lai to atļautu.

Jaunie pasākumi pieņemti laikā, kad Vīnes slimnīcas ir smagi noslogotas Covid-19 pacientu skaita pieauguma dēļ un veselības aizsardzības amatpersonas izteikušās, ka intensīvās aprūpes jauda tiks palielināta, atliekot operācijas.

Valdība bija cerējusi, ka masveidīgas testēšanas stratēģija, sevišķi skolās, palīdzēs kontrolēt inficēšanos. Jaunu Covid-19 gadījumu skaits tomēr turpinājis pieaugt, pēdējās divās nedēļās regulāri pārsniedzot 3000 gadījumus dienā.

Trešdien vairāk nekā puse no jaunajiem inficēšanās gadījumiem tika reģistrēti valsts austrumos, kur aprīļa pirmajās dienās būs spēkā jaunie ierobežojumi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits