Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns
Viens no ievainotajiem cilvēkiem ir ļoti smagā stāvoklī; pēc notikušā stacija pilnībā evakuēta

Vīrietis ar cirvi Diseldorfas stacijā ievaino septiņus cilvēkus

Vācijas rietumu pilsētas Diseldorfas galvenajā dzelzceļa stacijā vīrietis ar cirvi ceturtdienas vakarā ievainoja deviņus cilvēkus, un uzbrukumā aizdomās turētais ir aizturēts, paziņoja vietējā policija.

Policija arī pavēstīja, ka vīrietis ir garīgi slims, un esot vēlējies, lai viņu nošauj.

36 gadus vecajam Kosovas pilsonim ir diagnosticēta paranoīdā šizofrēnija, norādīja policija, izslēdzot ar terorismu saistītu motīvu.

Ziņu vietne Spiegel Online vīrieti identificēja kā Fatmiru H., bet policija pavēstīja, ka viņš Vācijā ieradies 2009.gadā, saņemot uzturēšanās atļauju "humānu apsvērumu dēļ".

Iepriekš tika ziņots par septiņiem ievainotajiem.

Sākotnēji bija ziņots par vairākiem uzbrucējiem un divu aizdomās turēto aizturēšanu, bet policija vēlāk informāciju precizēja.

Uzbrukums notika ap plkst. 21 (22 pēc Latvijas laika). Viens no tajā cietušajiem ir ļoti nopietni ievainots.

Upuru vidū ir 13 gads veca meitene, kas guvusi smagus rokas savainojumus, divas tūristes no Itālijas, vēl viena sieviete, kā arī pieci vīrieši vecumā no 30 līdz 50 gadiem.

Aizdomās turētais vīrietis tika aizturēts, kad bija nolēcis no ceļa pārvada stacijas tuvumā, bēgot no policijas. Viņš ir guvis nopietnus ievainojumus un aizvests uz slimnīcu.

"Aizturētais aizdomās turētais ir 36 gadus vecs vīrietis no bijušās Dienvidslāvijas, kuram acīmredzot ir psihiskas problēmas," teikts policijas paziņojumā.

Iepriekš policija paziņoja, ka ir atrasts cirvis, bet policisti vēl pārmeklē staciju un tās apkārtni, kas tika slēgta, lai izmeklētu uzbrukumu. Stacijā tika apturēta satiksme, atceļot vai novirzot citur vilcienu reisus, un policijas specvienība no tās evakuēja cilvēkus.

Vācijas varas iestādes ir trauksmes gatavībā, sevišķi pēc decembrī Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā sarīkotā terorakta, kurā nogalināti 12 cilvēki un par kuru uzņēmās atbildību grupējums Islāma valsts.

Saskaņā ar Vācijas drošības dienestu ziņām valstī ir apmēram 10 000 radikālu islāmistu, no kuriem 1600 tiek turēti aizdomās par saistību ar teroristu grupējumiem.

Vairākus uzbrukumus pēdējā laikā veikuši psiholoģiski nestabili cilvēki.

Papildināta visa ziņa

Top komentāri

Ja
J
Varbūt cilvēkam ir problēmas ar psihiku.To ārsti noskaidros.Bet kad Francija ta saucamie begli no Āfrikas un Arābijas valstīm,savakušies pietiekamā banda ,demoleja skolu kāda Francijas rajona,kad tā saucamie bēgļi dara ko grib,ta ir liela problēma Eiropai Nezinu,nezinu,kad es biju kādus 6 gadus atpakaļ Parīzē,tad arī tur bija nomales pārpildītas ar afrikāņu tautības cilvēkiem,taČu tādas nekārtības nebija.Tagad tas ir pat ļoti bīstami, Ka Eiropas savienībā cīnīsies aršo bēdu ir grūti iedomāties
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits