Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zviedrijā valdības veidošanas iespēju izpēti uztic Centra partijai

Zviedrijas parlamenta spīkers Andreass Norlens ceturtdien jaunas valdības izveidošanas iespēju izpēti uzticējis Centra partijas līderei Annijai Lēfai.

Lēfas rīcībā ir viena nedēļa.

Lēfas "galvenais uzdevums" ir izpētīt apstākļus tādas valdības izveidošanai, kas gūtu parlamenta atbalstu, tomēr nav izslēgts, ka viņa varētu kļūt par premjerministri, sacīja Norlens.

Zviedrijas parlaments trešdien noraidīja moderātu līdera Ulfa Kristersona ierosināto mazākuma valdību, atstājot valsti politiskajā strupceļā, kur tā nokļuvusi pēc 9.septembra vēlēšanām.

Arī moderātu tradicionālie sabiedrotie Centra partija balsoja pret Kristersona valdību, minot bažas, ka šāda valdība pārlieku būtu atkarīga no populistiskās partijas Zviedrijas demokrāti (SD) atbalsta.

9.septembrī notikušajās parlamenta vēlēšanās līdzšinējā premjerministra Stēfana Levēna vadītie sociāldemokrāti un "zaļie", kas veidoja iepriekšējo valdību, kā arī bijušo komunistu izveidotā Kreisā partija, kas Levēna mazākuma valdībai nodrošināja neoficiālu parlamentāro atbalstu, kopā ieguva 144 deputātu vietas.

Savukārt opozīcijā esošā labēji centriskā Alianse, kuras sastāvā ir moderāti, Centra partija, kristīgie demokrāti un liberāļi, izcīnīja 143 mandātus.

Tomēr gan kreiso partiju neformālais bloks, gan labējo partiju Alianse paziņojuši, ka nesadarbosies SD, kas ievērojami nostiprinājuši savas pozīcijas un kontrolē 62 no 349 parlamenta deputātu vietām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits