Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Greenpeace brīdina par ekoloģisko katastrofu jūrā pie Kamčatkas pussalas

Jūrā pie Krievijas Kamčatkas pussalas piesārņojuma rezultātā gājuši bojā simtiem jūras iemītnieku, ziņo vides aizsardzības organizācija Greenpeace, brīdinot par ekoloģisko katastrofu.

Organizācija ziņo, ka ūdens jūrā pie Kamčatkas pussalas ir mainījis krāsu un sācis smirdēt, bet krastā izskaloti simtiem beigtu jūras iemītnieku, tostarp roņi, astoņkāji un jūras eži.

Veicot ūdens pārbaudes līčos un pludmalēs, konstatēts paaugstināts fenola un naftas produktu līmenis, vēsta reģionālās varasiestādes.

Eksperti izmeklē, vai tas saistīts ar toksisku vielu noplūdi, paziņojis Kamčatkas novada gubernators Vladimirs Solodovs.

Viņš piebildis, ka inspektori otrdien apskatīs divus militāro izmēģinājumu objektus Kamčatkā, kas varētu būt atbildīgi par piesārņojumu.

Ūdens piesārņojums nāca gaismā pagājušā mēneša baigās, kad vietējie sērfotāji ziņoja, ka ūdens mainījis krāsu, sācis smirdēt un kož acīs. Solodovs pavēstījis, ka sērfotāji guvuši vieglus radzeņu apdegumus.

Viņš piebildis, ka nirēji apstiprinājuši jūras iemītnieku bojāeju, un piesārņojums, šķiet, izplatījies plašākā teritorijā. Tomēr ūdens pārbaudēs upē, kas ietek līcī, paaugstināts piesārņojums nav konstatēts.

Greenpeace ziņo, ka sazinājusies ar valsts vides dienestiem, bruņotajiem spēkiem un ģenerālprokuratūru, lūdzot nekavējoties sākt izmeklēšanu. Prokurori un izmeklētāji paziņojuši, ka pārbaudīs, vai pastrādāts noziegums, bet plašāku informāciju nav snieguši.

Ārkārtējo situāciju ministrija ziņo, ka izmanto laivas un bezpilota lidaparātus situācijas novērošanai piekrastē, bet norāda, ka piesārņojums nav redzams.

Vienlaikus varasiestādes aicinājušas tūristus neapmeklēt vulkānu Kamčatkā, jo iespējams izvirdums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits