Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Avarējusī Krievijas lidmašīna, iespējams, sadalījusies jau gaisā

Ēģiptē, Sīnāja pussalā atrastas abas tā saucamās melnās kastes no pasažieru lainera Airbus A321, kura avārijā gājuši bojā 224 cilvēki. Izteikta versija, ka lidmašīna sadalījusies, vēl esot gaisā, svētdien paziņojusi Starpvalstu aviācijas komiteja.

Tas izskaidrotu faktu, ka dažu lidmašīnas pasažieru mirstīgās atliekas uzietas pat 10 kilometru attālumā no lidmašīnas palieku atrašanās vietas. Pašlaik lidaparāta avārijā bojāgājušo meklēšanas teritorija paplašināta līdz 20 kvadrātkilometriem. 

Ēģiptes prezidents Abdel Fatahs al Sisi svētdien pavēstīja, ka Ēģipte palīdzēs Krievijai ar visu nepieciešamo avārijas iemeslu noskaidrošanai, tomēr aicinājis līdz izmeklēšanas beigām atturēties no pārsteidzīgiem paziņojumiem par aviokatastrofas cēloņiem.

Krievijā svētdien, pieminot katastrofas upurus, izsludināta sēru diena, atcelti izklaides pasākumi un pārraides. Savukārt uz Sanktpēterburgas Pulkovas lidostu, kur bija jāieerodas liktenīgā reisa lainerim no Ēģiptes, cilvēki nes ziedus. Līdzās lidostai izveidots krīzes centrs, kur upuru tuvinieki aicināti nodot DNS paraugus un viņiem tiek sniegta psihologu palīdzība.

Lidmašīnas avārijas iemeslus un melno kastu ierakstus kopīgiem spēkiem sākuši izmeklēt Ēģiptes, Krievijas un Francijas eksperti. No Francijas ieradušies avarējušā lidaparāta ražotāja Airbus pārstāvji, pavēstījis Ēģiptes civilās aviācijas ministrs Hosams Kamals. Krieviju pārstāv vairāk nekā simts glābšanas dienestu darbinieku, kuri piedalās arī bojāgājušo cilvēku meklējumos.

Pašlaik 163 upuru mirstīgās atliekas pārvestas uz Kairu un paredzēts, ka līdz pirmdienas rītam tās ar lidmašīnu nogādās Sanktpēterburgā, vēsta Krievijas mediji.

Krievijas satiksmes ministrs Maksims Sokolovs, kurš ieradies negadījuma vietā, jau atklājis, ka melnajām kastēm ir nelieli bojājumi un nekas neliecina par iespējamu termisku iedarbību. Iespējams, tās tiks analizētas turpat Ēģiptē, bet galīgais lēmums vēl nav pieņemts.

Svētdien negadījuma vietā ieradušies vairākas amatpersonas no Krievijas. No Kairas militārā lidlauka uz nelaimes vietu devies gan Sokolovs, gan ārkārtējo situāciju ministrs Vladimirs Pučkovs un izmeklētāju grupa, kā arī vairāk nekā simts Krievijas glābšanas dienestu darbinieki, lai iesaistītos upuru meklēšanā.

Jau vēstīts, ka Krievijas kompānijas lidmašīna Airbus A321 ar 217 pasažieriem un septiņiem apkalpes locekļiem bija reisā 7K9268 ceļā no Ēģiptes kūrortpilsētas Šarmelšeihas uz Sanktpēterburgu un no radaru ekrāniem pazudusi 23 minūtes pēc pacelšanās. Negadījumā gājuši bojā visi 217 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi.

Kā iespējamie nelaimes iemesli minēti lidmašīnas tehniskas problēmas, lai arī atbildību par notikušo uzņēmies teroristiskā grupējuma Islāma valsts Ēģiptes atzars. Tomēr tiek uzsvērts, ka šim grupējumam nav ieroču, lai notriektu pasažieru lidmašīnu tās pārvietošanās augstumā. Turklāt jau sestdien no rīta izskanēja, ka lidmašīnas pilots, pirms bija beigušies sakari, prasīja ārkārtas nolaišanos kādā tuvējā lidostā, kas norāda uz lidmašīnas tehniskām problēmām.

Papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits