Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Batumi atkal piestājis kruīza kuģis ar Krievijas tūristiem un zvaigznēm

Gruzijas ostas pilsētā Batumi pirmdien atkal piestājis kruīza laineris Astoria Grande ar Krievijas tūristiem, kurus vietējie aktīvisti sagaidīja ar protestiem, ziņo mediji Eho Kavkaza un Evropeiska pravda.

Lai protestētu pret krievu tūristu ierašanos, studenti, opozīcijas aktīvisti un sabiedrības aktīvisti no rīta sapulcējās Batumi ostā, kur tika uzstādīti metāla žogi un pastiprināti drošības pasākumi. Līdz desmit protestētājiem tika aizturēti, bet aizturēšanas iemesls pagaidām nav skaidrs.

"Astoria Grande" ar krievu tūristiem Batumi piestāja arī 27.jūlijā. Arī toreiz kruīza laineris tika sagaidīts ar protestiem, vietējiem iedzīvotājiem skandējot "Krievu kuģi, ej nah*j!" un "Abhāzija ir Gruzija!". Tās pašas dienas vakarā laineris pameta Batumi ostu, dodoties prom divas dienas agrāk nekā bija plānots.

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili toreiz sacīja, ka lepojas ar cilvēkiem, kas protestēja Batumi, un lainera ierašanos no Sočiem nodēvēja par Krievijas provokāciju.

Zināms, ka šoreiz starp "Astoria Grande" pasažieriem ir kanāla RU.TV zvaigznes, kas atbalsta Krievijas karu pret Ukrainu, bijušais grupas "Hi-Fi" solists Mitja Fomins, kuram Ukraina ir piemērojusi sankcijas, kā arī Krievijas mūzikas grupas "Testosteron" dalībnieki, kas uzstājušies Krievijas bruņoto spēku karavīriem.

Uz kuģa atpūšas arī baltkrievu dziedātājs Dmitrijs Kolduns, kurš 2018.gadā koncertēja tā dēvētajā Doneckas tautas republikā un atbalsta Krievijas agresīvo politiku.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits