Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Bijušais Maskavas mērs Lužkovs ieradies uz pratināšanu Bank Moskvi lietā

Bijušais Maskavas mērs Jurijs c otrdien liecinieka statusā ieradies uz nopratināšanu bankas Bank Moskvi lietā. Kā pavēstīja Lužkova advokāts, nopratināšana ilgs vismaz trīs stundas.

Pret banku vērstā izmeklēšana saistīta ar pretrunīgi vērtēto aizņēmumu, ko kāds mazpazīstams uzņēmums saņēma no bankas Bank Moskvi, ko Lužkovs izveidoja drīz pēc stāšanās Maskavas mēra amatā.

Izmeklēšana par strīdīgo aizdevumu sākta dažas nedēļas pēc Lužkova dramatiskās gāšanas no Maskavas mēra amata.

Kremlis apsūdzēja Lužkovu korupcijā, un prokuratūra sāka izmeklēšanu par 2009.gadā notikušu 12,76 miljardus rubļu (225,85 miljonus latu) lielu Bank Moskvi aizdevumu kādai mazpazīstamai kompānijai, kas, pēc izmeklētāju novērtējuma, ir fiktīva fasādes kompānija.

Kā vēsta Krievijas mediji, mazais uzņēmums no Lužkova sievas Jeļenas Baturinas parādos nonākušās kompānijas Inteko iegādājies zemes gabalu, kam mākslīgi palielināta cena. Inteko pēc tam izmantojusi gūto peļņu, lai atmaksātu parādus un saglabātu maksātspēju.

Kā iepriekš vēstīja biznesa laikraksts Vedomosti, kompānija, kas šajā darījumā funkcionēja kā starpniece, daļēji piederēja Bank Moskvi vadītājiem un tā izveidota tikai trīs mēnešus pirms pretrunīgi vērtētā zemes darījuma.

Financial Times raksta, ka darījums noticis tajā pašā dienā, kad Maskavas pašvaldība apstiprināja 15 miljardu rubļu pārskaitījumu Bank Moskvi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits