Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Kadirova (attēlā) runasvīrs šīs ziņas noliedzis, jo Čečenijā geju nemaz neesot

Čečenijā "profilaktiskā akcijā" aizdomās par homoseksualitāti aiztur 100 vīriešus

Krievijas laikraksts Novaja Gazeta paziņojis, ka tā rīcībā ir informācija par Krievijas Federācijas sastāvā ietilpstošās Čečenijas Republikas policijas veiktu masveida cilvēku aizturēšanu, kura laikā aizturēti vairāk nekā 100 vīrieši aizdomās par homoseksualitāti. The New York Times, citējot Krievijas laikrakstu, vēsta, ka trīs no viņiem arī tikuši nogalināti.

"No sākuma bez pēdām pazuda divi TV reportieri. Tad viesmīlis. Aizvadītās nedēļas laikā Čečenijā pazuduši vairāki vīrieši vecumā no 16 līdz 50 gadiem," vēsta The New York Times.

Krievijas laikraksts Novaja Gazeta raksta, ka šo informāciju laikrakstam apstiprinājuši avoti Čečenijas policijā, taču sīkākas detaļas netiek atklātas. "Čečenijā tika dota komanda veikt "profilakstisku tīrīšanu", kuras laikā notikušas arī slepkavības," ziņo Krievijas laikraksts.

Aizturētie savu seksuālo orientāciju publiski nav atklājuši, jo, kā raksta laikraksts, Kaukāzā šāda rīcība faktiski būtu līdzvērtīga nāves spriedumam. Viņus varas iestādes atradušas, tostarp arī varas struktūru darbiniekiem uzdodoties par gejiem, kas meklē partnerus.

Čečenijas prezidenta Ramzana Kadirova runasvīrs laikraksta vēstīto noraidījis, norādot, ka "Čečenijā nemaz nav geju". Krievijas valsts kontrolētā ziņu aģentūra RIA Novosti citē Ali Karimovu: "Nav iespējams vajāt tos, kuru mūsu republikā nemaz nav. Ja šādi cilvēki Čečenijā eksistētu, policijai par viņiem nebūtu jāuztraucas, jo šo cilvēku radinieki paši viņus būtu aizsūtījuši uz vietu, no kurienes viņi nevar atgriezties."

Vardarbīgu konfliktu novēršanai izveidotās bezpeļņas organizācijas Starptautiskā krīzes grupa Krievijas projektu koordinatore Jekaterina Sokirjanska izdevumam New York Times gan atklāja, ka ziņas par homoseksuāļu vajāšanu Čečenijā nākušas no tik daudz un dažādiem avotiem, ka tās nevar būt izdomājums. 

Laikraksts Novaya Gazeta publiskojis arī kontaktinformāciju tiem, kuri vēlas no reģiona bēgt, taču izaicinājums arī būs nogādāt šīs ziņas mērķauditorijai Kaukāzā.
 

 

Top komentāri

Irmgarde.
I
Nu, ja Čečenijā nonāktu Jēzus Kristus ar saviem mācekļiem, tie būtu pirmie, ko noslepkavotu. Ellei SAVI likumi, un velniem - arīdzan.
Redziet!
R
Hitlers un daudzi viņa asinsuņi bija homoseksuāli, bet citus par homoseksualitāti iznīcināja koncentrācijas nometnēs. Te ir par ko padomāt, un man nav ne mazāko šaubu, ka šis draņķis Kā Dīrovs ir pederasts. Pēc tāda izskatās, un vienīgais, kas tā mūlī saskatāms ir idiotija.
kaleidoskops
k
Ramzančiks meklē jaunēkļus savam harēmam? Nu Krievelijas feodāļu pederastija sen nav nekas sensacionāls. Priekš vateņiem Kremļa propagandas pamuldēšana par heteroseksuāliem mačo un skarbajiem naturāļiem, bet paskatieties uz kremlinu purniem - visi kā viens Rinkeviča labākie drauģeļi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits