Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Džiojevas līdzgaitnieki izvirza Maskavai ultimātu

Bijušās Dienvidosetijas prezidenta amata kandidātes Allas Džiojevas līdzgaitnieki izvirzījuši Maskavai prasību virkni, to neizpildīšanas gadījumā draudot sākt vispārējo streiku, vēsta laikraksts Novaja Gazeta.

Ar prasībām svētdien vakarā, uzstājoties mītiņā Gruzijas separātiskās teritorijas galvaspilsētas Chinvali centrā, klajā nāca opozīcijas līderi Anatolijs Barankevičs un Džamals Džigkajevs.

Opozīcija pieprasa, lai Maskava atzīst Džiojevas ievēlēšanu, nosaka inaugurācijas datumu, atstādina no amata pašreizējo prezidentu Eduardu Kokoiti, Augstākās tiesas priekšsēdētāju Acamazu Bičenovu, kā arī ģenerālprokuroru Teimurazu Hugajevu līdz ar viņa vietnieku Eldaru Kokojevu.

Turklāt opozīcija arī uzstāj, lai no cietuma tiktu atbrīvots bijušais prezidenta amata kandidāts Alans Kočijevs, kurš arestēts par huligānismu, kā arī pieci Džiojevas atbalstītāji, kas 2.decembrī tika aizturēti Vladikaukāzā, Krievijas sastāvā ietilpstošās Ziemeļosetijas galvaspilsētā.

Šīs prasības pieteiktas, 30.novembrī tiekoties ar Krievijas prezidenta administrācijas priekšsēdētāja vietnieku Sergeju Vinokurovu.

Ja Džiojevas štāba prasības netiks izpildītas, "pirmdien opozīcija sāks nepakļaušanās akciju. Cilvēki pārstās iet uz darbu, izņemot tos, kuru profesijas ir saistītas ar dzīvības nodrošināšanu - ārsti, ugunsdzēsēji", sacīja Barankevičs

Pati Džiojeva sarunās nepiedalās, jo ir saaukstējusies. Viņai ir paaugstināta temperatūra un cenšas izveseļoties, neizejot no mājām.

Atbilstoši provizoriskajiem datiem, kurus pirmdien pēc teju visu balsu saskaitīšanas paziņoja Centrālā vēlēšanu komisija, Džiojeva vēlēšanās saņēmusi 56% balsu, kamēr Kremļa atbalstītais Anatolijs Bibilovs - 40% balsu. Tomēr vēl pirmdien starptautiski neatzītā valsts Augstākā tiesa rezultātus anulēja, lēmumu pamatojot ar it kā notikušajām "nelikumībām".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits