Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

FOTO: Krievijas tālbraucēji šoferi sāk protesta akciju uz Maskavas apvedceļa

Krievijas tālbraucēji šoferi piektdien sākuši protesta akciju uz Maskavas apvedceļa Ļeņingradas šosejas rajonā, tviterī paziņoja britu raidorganizācijas BBC krievu redakcijas korespondents Pāvels Aksjonovs.

Kravas automašīnas apvedceļa ārējā pusē aizņem četras joslas, kustībai brīvu atstājot tikai vienu rindu.

Kā skaidroja korespondents, autoceļu slēgusi ceļu policija, kas, kā šķiet, traucē braukt kravas automašīnām.

Ļeņingradas šosejas virzienā aizbraukušas trīs arestantu pārvadāšanas automašīnas.

Aksjonovs tviterī arī publicējis fotogrāfijas no Himku tirdzniecības centra MEGA apkaimes, kur kravas auto šoferi ierīkojuši protestētāju stāvvietu.

Vienlaikus Sanktpēterburgas lielkravu auto vadītāju koordinators Sergejs Guļajevs paziņoja tīmekļa izdevumam RBC, ka protesta akcija sākusies tirdzniecības centra Afimoll rajonā.

"Tie, kas spēja izlauzties uz Maskavas apvedceļa, jau brauc pa Maskavas apvedceļu nelielās grupās. Viņi brauc pa divām malējām joslām minimālā ātrumā," viņš paskaidroja, piebilstot, ka pie Himku tirdzniecības centra MEGA protestējošo autovadītāju grupu nobloķējusi ceļu policija.

Guļajevs arī pastāstīja, ka vēl viena akcijas dalībnieku grupa šobrīd atrodas uz Kaširas šosejas. Tur atbilstoši viņa teiktajam evakuators cenšas aizvest vienu no "fūrēm". Tomēr tālbraucēji šoferi viņam izrāda pretestību.

Vairāku Krievijas reģionu tālbraucēji šoferi, kas protestē pret maksas ieviešanu par braukšanu pa federālajām trasēm, devušies uz Maskavu, lai tur sarīkotu protesta akciju.

Kravu pārvadātāji pieprasa atcelt sistēmu Platon un novērst mēģinājumus ieviest līdzīgas sistēmas nākotnē. Tāpat viņi pieprasa sodīt tos, kas piedāvāja un ieviesa šo sistēmu - konkrēti Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam tuvos oligarhus brāļus Arkādiju un Romānu Rotenbergus, premjerministru Dmitriju Medvedevu un vēl virkni amatpersonu.

Viņi arī pieprasa atcelt transporta nodevu lielkravu automašīnām, ierobežot cenu pieaugumu degvielai un rezerves daļām, kā arī sniegt kredīta atvieglojumus grūtībās nonākušiem pārvadātājiem.

Kamēr šīs prasības netiks izpildītas, pārvadātāji draud bloķēt federālos ceļus, traucēt sistēmas Platon darbībai, traucēt šo sistēmu izmantojošo pārvadātāju darbam, kā arī bloķēt visus pārvadājumus Maskavā un organizēt tās pilnīgu blokādi.

Krievijā no 15.novembra ieviesta ceļu maksas iekasēšanas sistēma Platon, kas izraisījusi pārvadātāju sašutumu ar savu augsto maksu, izraisot stihiskus protestus, kuru laikā tikušas bloķētas vairākas automaģistrāles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits