Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Izmeklē, kāpēc Krievijas vēstnieka slepkava netika notverts dzīvs

Turcijas prokurori izmeklē, kāpēc bijušais policists Mevlits Merts Altintašs, kurš nošāva Krievijas vēstnieku Turcijā Andreju Karlovu, netika notverts dzīvs, trešdien, atsaucoties uz Turcijas valsts medijiem, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

Valsts pārziņā esošā ziņu aģentūra Andolu informē, ka prokurori šobrīd izmeklē, kāpēc Turcijas īpašo uzdevumu vienība, kas ieradās galerijā pēc vēstnieka slepkavības, nenotvēra Altintašu dzīvu.

Sākotnējie atklājumi liecina, ka viņš turpināja šaut uz policistiem un kliedza: "Jūs mani nenotversiet dzīvu!" norādīja aģentūra. Policisti sašāva Altintašu kājā, bet viņš nepārtrauca raidīt šāvienus policistu virzienā.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans aizstāvēja policijas rīcību. "Pastāv spekulācijas par to, kāpēc viņš netika notverts dzīvs. Skatieties, kas notika Besiktā [Stambulas futbolkluba Besiktas stadions], kad viņi mēģināja notvert uzbrucējus dzīvus," Erdogans sacīja žurnālistiem, atgādinot par diviem sprādzieniem, kas nogranda pie Stambulas futbolkluba Besiktas stadiona decembra sākumā.

Četrdesmit četri cilvēki, pārsvarā policisti, tika nogalināti un vairāk nekā 150 cilvēki tika ievainoti sprādzienos. 

Ziņu aģentūras Reuters operators, kas atradās notikuma vietā, atklāja, ka dzirdējis apšaudes trokšņus, kas norisinājās galerijā pēc tam, kad tur ieradās īpašo uzdevumu vienība.

Ziņu aģentūra Andolu arī norādīja, ka sakarā ar noziegumu aizturētas jau 11 personas. Drošības avoti aģentūrai Reuters paziņoja, ka trešdien seši cilvēki - ieskaitot slepkavas māti, tēvu, māsu un dzīvokļa biedru - ir arestēti.

Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina ierosinājuma Krievija un Turcija ir izveidojusi kopīgu izmeklēšanas komandu. No Krievijas uz Turciju otrdien devās 18 cilvēku liela Krievijas drošībnieku grupa, kuru veido Krievijas Izmeklēšanas komitejas un Krievijas Ārlietu ministrijas darbinieki.

Izmeklēšanā iesaistīti arī vairāk nekā 100 cilvēki no Ankaras policijas departamenta, pārsvarā no pretterorisma vienības.

Jau vēstīts, ka pirmdien, 19. decembrī, Ankarā nāvējoši sašauts Krievijas vēstnieks Turcijā Andrejs Karlovs. Slepkava vēstnieku sašāva no mugurpuses brīdī, kad viņš uzrunāja klātesošos mākslas izstādes atklāšanā. Uzbrucējs slepkavības brīdī izkliedza frāzi: "Neaizmirstiet Alepo!"

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits