Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Izmeklētāju draudu dēļ no Krievijas aizbēdzis laikraksta Novaja Gazeta žurnālists

Krievijas lielākais opozīcijas laikraksts Novoja Gazeta trešdien nāca klajā ar paziņojumu, ka vienam no tās zināmākajiem žurnālistiem - Sergejam Sokolovam - Krievijas Izmeklēšanas komitejas vadītāja Aleksandra Bastrikina izteikto nāves draudu dēļ nācies pamest valsti.

Kā atklātā vēstulē skaidroja avīzes redaktors Dmitrijs Muratovs, Bastrikins žurnālistam draudus izteicis saistībā ar rakstu, kurā kritizēta viņa darbība. Izmeklēšanas komiteja izskanējušo informāciju nekomentē.

"Jūs brutāli apdraudējāt [avīzes] galvenā redaktora vietnieka dzīvību," atklātā vēstulē Bastrikinam rakstīja Muratovs.

Domstarpības Sokolova un Bastrikina starpā izcēlušās pagājušajā pirmdienā. Pēc atgriešanās Maskavā Bastrikina "drošības sargi Sokolovu mašīnā nogādāja Maskavas reģiona mežos," kur viņam tika izteikti draudi. Tie saistīti ar 4.jūnijā publicēto rakstu, kurā Sokolovs kritizē Bastrikinu par pārāk maigu sodu, kas tika piespriests kādam cilvēkam, kurš piesedza 2010.gadā pastrādātu masu slepkavību.

2010.gadā Kuščovkā tika nogalināti 12 cilvēki, viņu vidū arī bērni. Vīrietim, kurš tika atzīts par vainīgu nozieguma slēpšanā, netika piespriests ar brīvības atņemšanu saistīts soda mērs, bet gan tikai sodanauda 150 000 rubļu (2580 latu) apmērā.

Pēdējo desmit gadu laikā vairāki Novaja Gazeta žurnālisti tikuši nogalināti, taču izmeklētāji tā arī nav spējuši atrisināt šīs lietas un saukt pie atbildības noziegumu pastrādātājus. 2006.gadā tika nošauta žurnāliste Anna Poļitkovska, kuras slepkavības izmeklēšana turpinās vēl joprojām. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits