Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +16 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Izraēla nosoda Krievijas lēmumu pārdot Irānai zenītraķetes S-300

Izraēla pirmdien nosodījusi Krievijas lēmumu piegādāt Irānai nezināmu skaitu S-300 zenītraķešu sistēmas.

Izraēlas enerģētikas ministrs Juvals Šteinlics preses konferencē Jeruzalemē paziņoja, ka šīs sistēmas, "kas ir vienas no labākajām pasaulē", apdraud Izraēlu un ir vēl viens piemērs Irānas militārā spēka pieaugumam.

Izraēlas eksperti uzskata, ka šīs zemes-gaiss raķetes nopietni ierobežos Izraēlas gaisa spēku iespējas rīkoties un aizsargāt sevi pret Irānas kodoldraudiem.

Kā jau vēstīts, Krievija pirmdien paziņoja, ka piekritusi paātrināt līguma izpildi par S-300 zenītraķešu sistēmu piegādi Irānai.

Šteinlics arī brīdināja par Irānas augošo ietekmi un klātbūtni Sīrijā, kas faktiski varētu kļūt par Irānas "paplašinājumu" pie Izraēlas robežām.

"Tas nedrīkst notikt," uzsvēra ministrs, kurš premjerministra Benjamina Netanjahu vārdā uzrunāja ārvalstu medijus.

Šteinlics norādīja, ka spēcīga un pastāvīga Irānas militārā klātbūtne Sīrijā ne tikai apdraudētu Izraēlu, bet arī citas sunnītu arābu valstis reģionā, NATO un visu Eiropu.

"Neviens nevēlas redzēt irāņu flotes bāzes Vidusjūrā" un Sīrijas Latākijas un Tartūsas ostu pārvēršanos par Irānas ostām, uzsvēra Šteinlics.

Viņš sacīja, ka "Irānas mēģinājumi izmantot traģiskos notikumus Sīrijā savas militārās klātbūtnes palielināšanai" ir "ārkārtīgi satraucoši".

Ministrs atklāja, ka šo jautājumu pirmdien Baltajā namā pārrunājuši arī Netanjahu un ASV prezidents Baraks Obama, piebilstot, ka diskusijas bijušas atklātas.

Izraēlas drošības nosargāšana naidīgajos Tuvajos Austrumos vienmēr bijusi sarežģīta, bet tagad, kad reģions burtiski vārās, situācija kļuvusi vēl smagāka, atzina Šteinlics.

Nav noslēpums, ka Izraēla nepriecājās par Irānas un pasaules lielvaru noslēgto kodolvienošanos, bet, ja reiz tā ir noslēgta, jādara viss iespējamais, lai pārliecinātos, ka Teherāna izpilda savas saistības, paziņoja Šteinlics.

Viņš sacīja, ka izveidotas kopīgas ASV un Izraēlas komandas, lai novērtētu Izraēlas vajadzības drošības jomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kubu apmeklēs Krievijas karakuģi

Kubā nākamajā nedēļā ieradīsies trīs Krievijas karakuģi un viena kodolzemūdene, paziņojušas Kubas amatpersonas, uzsverot "vēsturiski draudzīgās attiecības" starp abām valstīm.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits