Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kadirovs šķirteņus saved kopā ar valstiskiem instrumentiem

Speciāla komisija Čečenijā sākusi "apvienot" šķirtas ģimenes, pildot Ziemeļkaukāza republikas līdera Ramzana Kadirova rīkojumu. Kopš jūlija aptuveni 1000 šķirtas ģimenes ir atkārtoti apvienotas, televīzijas kanālu Doždj otrdien informēja Čečenijas nacionālās politikas, ārējo sakaru un informācijas ministrs Džambulats Umarovs.

"Apvienošana ir kā pati skaistākā un romantiskākā melodrāma," teica ministrs, atsaucoties uz Čečenijas televīzijas kanāliem, kas atspoguļojuši laimīgos pārus. "Es to redzēju ar savām acīm."

Umarovs piebilda, ka vēl 4000 šķirtas ģimenes ir plānots atkārtoti apvienot. "Mums jāvirzās uz šo mērķi," uzsvēra Umarovs un sacīja, ka "mēs noteikti to sasniegsim."

Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs jūlijā lika izveidot speciālu komisiju, kurā darbojas valdības amatpersonas un garīgie līderi un kuru mērķis ir apvienot ģimenes un atrisināt vientuļo māšu problēmas.

"Lielākā daļa [šķirtās] mātes vēlas bērnus nošķirt no tēviem," Kadirovu citēja Krievijas BBC. "Viņas pēc tam izīrē dzīvokli pilsētā un sāk lūgt palīdzību. Viena no viņām man pateica, ka viņai nepieciešama māja. Es viņai jautāju, kur ir viņas vīrs? Viņa sacīja, ka viņš viņu ir pametis.

"Es viņai teicu - ja tev nebūtu vīra, es tev palīdzētu. Bet tev ir vīrs, tavu bērnu tēvs."

Pēcāk Kadirovs aicināja izveidot garīgo līderu, ciema vecāko un rajonu vadītāju grupas katrā pašvaldībā, lai "saprastu, kāpēc cilvēki ir izšķīrušies".

"Lielākajā pasaules daļā šādas problēmas tiek uzskatītas par neatrisināmām," Doždj teica Umarovs, apgalvojot, ka "Čečenijā ir maz problēmu, kas nevar tikt atrisinātas."

Top komentāri

:)
:
Prieks noskatīties, kā iedzīvotāji tiek padarīti par maziem bezpalīdzīgiem bērniem. Tā vietā, lai pieaudzis cilvēks sevi cienītu un pats lemtu par savu dzīvi, censtos sevi attīstīt un pilnveidot, lai nepaliktu "jaņos", tā vietā vienkāršāk ir apsēsties uz podiņa un ļauties, ka valsts tevi aprūpē, ar pirkstu parāda kur iet, ko un kā domāt, ar ko precēties utt. Šo "attīstības" kursu mēs jau vienreiz izgājām padomijā, saražojot veselu lērumu indivīdus bez iniciatīvas, kuri tik prot no valsts pieprasīt lielākas algas, mazāk darba un lētākus produktus.
Ass
A
Malacis ! To pasu nevar teikt par LV un kur nu vel par ES kuras politika ir dot vairāk slimajiem(praida dalibniekiem)un mazāk pilnvērtīgam ģimenēm.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits