Pliku dzelzi vai dzeramo sodu ir grūti norīt, un Andis iesaka dažādus gardus paņēmienus, kā uzņemt vitamīnus. Cepti kolrābji Nomizotus kolrābjus sagriež salmiņos vai šķēlītēs un apcep eļļā. Pārber ar karija pulveri, pārlej 2 ēdamkarotes sojas mērces un turpina cept. Citā pannā viegli apgrauzdē izlobītas saulespuķu sēklas un, viegli maisot, pieber kolrābjiem. Gatavs! Pildīti kolrābji Kolrābjus izdobj. Izdobto daļu sarīvē un sajauc ar malto gaļu. Pieber sāli, piparus, kapātus pētersīļus, masu iepilda izdobtajos kolrābjos. Cepamo trauku (terīni) bagātīgi ieziež ar sviestu. Tajā saliek kolrābjus un pārklāj ar foliju, karstā cepeškrāsnī cep 35 minūtes. Izceptus kolrābjus pārkaisa ar kādu asāku sarīvētu sieru (Čedaras) un ievieto vēl uz mirkli krāsnī, līdz siers izkusis. Kolrābji un rokfors Sešus nelielus kolrābjus sagriež šķēlītēs, 3 minūtes vāra nelielā sālsūdenī. Pannā ielej glāzi saldā krējuma, kam pieber 300 g sarīvēta rokfora un izkausē. Cepamajā terīnē, kas ieziesta ar sviestu, izkārto kolrābju šķēlītes, pārlej ar rokfora mērci, pārkaisa rīvētu muskatriekstu, sakapātus pētersīļus un cep krāsnī apmēram 10 minūtes. Kolrābji un zirņi 3 jauni kolrābji ar lapiņām, 1 neliels sīpols, 45 g sviesta, 5 ēd.k. sausa baltvīna, sāls, baltie pipari (malti), 150 g svaigu izlobītu zaļo zirņu, 1 ēd.k. kapātu pētersīļu. Kolrābjus nomizo un sagriež zirņa resnuma stabiņos, sagriež sīpolus un viegli apcep sviestā, tad pievieno kolrābjus un zirnīšus, pārlej nedaudz ūdens un sautē, līdz gandrīz gatavi. Pievieno vīnu, garšvielas un sautē līdz pilnīgai gatavībai, beigās pieliekot mazās kolrābju lapiņas. Var pārliet ar saldo krējumu.
Kolrābis čaukstēja
Pantiņu var skaitīt arī tā, jo kolrābis ir viens no kāposta astoņiem jaunākajiem radiniekiem, un kālab gan tas nevarētu čaukstēt pirms nonākšanas restorāna Sympozium pavāra Anda Zūzena rokās? Kolrābjus pazinuši jau Pompejos un, iespējams, pat gardu muti ēduši pirms negantajiem notikumiem. Kolrābis ir lepns ar saviem vitamīniem un minerālvielām - kalciju, fosforu, magnēziju, dzelzi un sodu.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

