Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Pēdējo reizi Tramps un Putins pie sarunu galda sēdās Helsinkos šā gada jūlijā

Kremļa runasvīrs: Mums ar ASV jārunā, tas ir visas pasaules interesēs

Kaut ASV prezidents Doanlds Tramps pēc incidenta Kerčas šaurumā piedraudēja, ka ar Vladimiru Putinu netiksies, abu valstu līderu divpusējā tikšanās un saruna sestdien Argentīnā gaidāmā G20 samita ietvaros tomēr notiks. Pēc Krievijas veiktās Ukrainas kuģu un jūrnieku sagrābšanas rietumi apsver iespējas Krievijai piemērot jaunas sankcijas. Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs norādījis, ka sarunai starp Trampu un Putinu jānotiek - tas esot visas pasaules interesēs, raksta Financial Times.

Trampa un Putina tikšanās Argentīnā būs pirmā kopš jūlijā notikušā samita Helsinkos.

"Mums jādomā, kā sākt dialogu par drošību, abpusējām attiecībām, atbruņošanās jautājumiem un reģionālajiem konfliktiem. Mums nav jābūt vienisprātis katrā jautājumā, tas ir neiespējami, bet mums ar ir jāsarunājas.  Tas ir ne tikai Krievijas un ASV, bet visas pasaules interesēs," ceturtdien izteicies Peskovs.

Runājot par Ukrainas kuģu sagrābšanu, Peskovs atkārtoja Kremļa pozīciju un notikušajā vainoja Ukrainas pusi, kamēr rietumvalstis norādīja uz Krievijas atbildību. Vācijas kanclere Angela Merkele, kas arī G20 samita ietvaros tiksies ar Putinu, izteicās, ka Krievija radījusi priekšnoteikumus saspīlējumam Azovas jūrā jau labu laiku iepriekš - uzbūvējot tiltu pār Kerčas šaurumu, tādējādi savienojot Krieviju ar okupēto Krimu un vienlaikus pasliktinot kuģošanas apstākļus pa vienīgo jūras ceļu iekuģošanai Azovas jūrā, kur nu atrodas Ukrainai divas nozīmīgākās ostas - Mariupole un Berdjanska. "Šī ir Krievijas prezidenta vaina," nekautrējās norādīt Merkele, bet arī uzsvēra: "Šai situācijai militāra risinājuma nav," aicinot uz dialogu. 

Tikmēr Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans piedāvājis, ka Turcija varētu spēlēt vidutāja lomu Krievijas-Ukrainas saspīlējuma atrisināšanā. Peskovs norādīja, ka Maskava šobrīd neredzot vajadzību iesaistīt starpniekus, bet vienlaikus aicināja visus, "kuri to vēlas, izdarīt lielāku spiedienu uz Kijevu".

Jāatgādina, ka nedēļas nogalē Krievija atklāja uguni uz Ukrainas kuģiem netālu no Kerčas šauruma, kurš saskaņā ar 2003. gada divpusējo vienošanos ir brīvi izmantojams kuģošanai kā Ukrainas, tā Krievijas kuģiem. Krievija apgalvoja, ka Ukrainas kuģi pārkāpuši tās robežas. Nu Ukrainas kuģi un to apkalpes locekļi ir nogādāti Krievijas anektētajā Krimā, jūrnieki apcietināti. Ukraina savu vainu noliedz, un Ukrainas pozīciju šajā incidentā atbalsta arī rietumvalstis.

Top komentāri

fašistu uvažuha
f
Kriminālisti vienmēr ir pieprasījuši cieņu pret sevis veiktajiem noziegumiem. Vai tad nu čekisti būs izņēmums.
politologs Tumšpautis
p
kur tur ir pasaules intereses? es tur saskatu kremļa žurku interesi , jo tālu nav tas brīdis , kad viņus saspraudīs uz spiciem mietiem mauzoleja tuvumā , tautu iedzinuši nabadzbā , drīz var iestāties goldamors, bet tauta to nepieļaus.
Bijušais zemessargs
B
Ar fašistu putinu jārunā tikai no spēka pozīcijas, jo tas kroplis citādi nesaprot.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits